Ce se întâmplă dacă pui oțet în apa în care fierb cartofii. Puține gospodine știu acest truc

Ce se întâmplă dacă pui oțet în apa în care fierb cartofii. Puține gospodine știu acest truc
De ce să pui oțet în apa în care fierb cartofii?

Cartofii sunt preferații tuturor. Ei pot fi consumați în fel și chip: prăjiți, copți, trași la tigaie după ce au fost fierți sau doar fierți în apă. De asemenea, există nenumărate rețete în care îi regăsim, dar cel mai important este modul în care îi gătim. Primii pași îți arată dacă preparatul tău o să iasă sau nu ca la carte. Puține gospodine știu trucul cu oțetul. De ce unele doamne pun oțet în apa în care fierb cartofii? Cu siguranță o să faci și tu asta după ce vei încerca.

Truc pentru cartofi: pune oțet în apa în care fierb legumele

Cartofii sunt delicioși, iar dacă sunt preparați ca la carte cu siguranță o să fii chiar mai mulțumit de ei. Aceștia se regăsesc în nenumărate rețete din bucătăriile de peste tot din lume. Ei pot să fie consumați fierți, copți, prăjiți sau trași la tigaie după ce au fost fierți câteva minute.

Indiferent de cum i-ai prepara, trebuie să respecți anumiți pași. Dacă te pregătești să faci o salată orientală și vrei niște cartofi bine pătrunși și fără să se sfărâme, atunci află trucul pe care puține gospodine îl știu.

Cu siguranță ți s-a întâmplat și ție să îi ții prea mult pe foc sau prea puțin și ei să nu aibă textura dorită. Poți adăuga cartofii fierți în tocănițe, poți să îi prăjești mai apoi sau să îi pui în ciorbă. Ei se împart în două categorii: plini de amidon sau uleioși.

Cei care sunt uleioși au o peliculă rigidă pe ei, iar de cele mai multe ori sunt o alegere mai bună pentru fiert. Cu toate astea, multe persoane îi preferă pe cei care au un conținut de amidon mai ridicat și care se sfărâmă mai repede și devin cremoși dacă sunt amestecați cu diverse ingrediente.

Ce tip de cartofi să alegi?

Cei din urmă sunt deosebiți pentru piure sau salată orientală ori salată de cartofi cu maioneză. Pentru a nu se destrăma de tot, specialiștii sfătuiesc bucătarii de duminică și toate gospodinele să folosească puțin oțet. Este de ajuns un vârf de linguriță în apa în care fierb pentru ca ei să nu se rupă total în timp ce se gătesc.

După ce ai ales tipul de cartofi potrivit pentru ceea ce urmează să prepari, curăță legumele, spală fiecare bucată în parte și pune totul într-o oală încăpătoare cu apă. Adaugă un capac de oțet și lasă cartofii la fiert preț de 30-40 de minute la foc mic. Nu uita să pui în apă și sare!