Ce se întâmplă dacă pui coji de ceapă în ghiveciul cu flori. Ăsta e trucul anului, trebuie să-l încerci
Un truc cu efecte spectaculoase face furori în mediul online, având ca ingredient principal un produs ce nu lipsește din casa niciunui român. Află, din rândurile de mai jos, ce se întâmplă dacă pui coji de ceapă în ghiveciul cu flori. Merită să încerci.
De ce ar trebui să începi să pui coji de ceapă în ghiveciul cu flori
Nu mai este niciun secret faptul că îngrășământul este secretul celor care își doresc să se bucure de plante sănătoase, bine dezvoltate, ce rămân înflorite cât mai mult timp.
Cu toate că rafturile magazinelor nu duc lipsă de produse create special pentru flori, există și variante naturale, mai puțin costisitoare, dar la fel de eficiente.
Asul din mâneca grădinarilor iscusiți este un produs prezent mereu în casele românilor, indiferent de anotimp, fiind un ingredient aproape nelipsit din cele mai multe rețete îndrăgite în toate colțurile țării.
Pe timpul verii, este mai important ca oricând să ne ajutăm plantele din locuință. Un truc recomandat de specialiști este să pui coji de ceapă în pământul florilor. Sunt o sursă importantă de nutrienți, având în compoziție diverse substanțe hrănitoare precum vitamine din grupul B, acid ascorbic, caroten, bor, fier, tocoferol sau mangan.
Adăugate în pământ, cojile de ceapă vor ajuta la dezvoltarea plantelor și vor stimula procesul de înflorire.
Te-ar putea interesa și: De ce să dormi noaptea cu o ceapă lângă pat. Trucul genial pe care puțini îl cunosc
Cum mai pot fi folosite
Poți face și un decoct din cojile de ceapă – le poți strânge de la ceapă galbenă sau roșie. La 20 de grame de coji de pun cinci litri de apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de tei zile, într-un loc ferit de lumină.
Soluția obținută se diluează în proporție de 1/5. Cu alte cuvinte, din cei cinci litri de produs vei obține, în final 25 de litri de lichid pe care îl poți folosi la udarea plantelor. Este recomandat nu doar în cazul celor din casă, dar și pentru cele din grădină.
Te-ar putea interesa și: Ce să presari peste ceapă înainte de a o pune la călit. Așa nu se arde și iese gustoasă și aurie