Ce se întâmplă dacă pui chifteluțele la congelat, de fapt. Ce truc genial!
Fiecare gospodină din România are propriile sale trucuri și secrete atunci când vine vorba de prepararea delicateselor în bucătărie. Atunci când gătesc chifteluțe, fie ele din carne de porc sau din carne de pasăre, iată care sunt cele mai valoroase sfaturi pe care este bine să le iei în considerare. Trebuie să le încerci și tu, neapărat.
Cum prepari cele mai bune chifteluțe
Chiar dacă cele mai multe dintre gospodinele din România prepară chifteluțe din carne de porc, există anumite persoane care preferă carnea mai slabă și optează pentru carnea de pui, atunci când gătesc acest preparat iubit de cei mici și cei mari.
Un truc genial care te ajută să faci cele mai pufoase chifteluțe de pui este să pui miez de pâine înmuiat în apă și bine stors în compoziție. Astlfel carnea va deveni mai pufoasă și mai crocantă.
O altă metodă pentru a obține cele mai gustoase chifteluțe este să adaugi în compoziție cartofi, morcovi și dovlecei dați pe răzătoare, bine storși de zeamă. Aceste 3 legume fac minuni, sunt delicioase și sățioase, vor da un plus de savoare preparatului tău.
Foarte multe gospodine preferă să adauge un anumit sos în compoziția aluatului, pentru un plus de gust, precum pastă de tomate, muștar, ketchup, sos de soia sau picant de chilly.
Un alt truc genial este să folosești ciuperci proaspete, pe care le vei toca mărunt și pune, apoi, în compoziția pentru chifteluțe. Ciupercile au gustul asemănător cu cel al cărnii, motiv pentru care chiftelele vor ieși fragede și delicioase.
Chifteluțele ies mai bune, dacă le ții anterior la congelator
Când vine vorba despre trucuri de pregătire a chifteluțelor, ei bine, gospodinele au câteva idei de nota 10, care te vor face să le notezi pe o agendă, ca să nu le uiți.
În primul rând, trebuie să toci de două ori compoziția prin mașina de tocat. Motivul? Ingredientele se vor amesteca mai bine, iar chifteluțele vor fi mai pufoase. Apoi, vei adăuga ceapa, ciupercile și legumele, după ce toate au fost călite cu ulei.
Pasul acesta este important, deoarece chifteluțele din carne de pasăre nu au un gust atât de intens precum cele preparate din carne de porc. Adaugă numai gălbenușuri, dacă vrei să ai chifteluțe mai pufoase.
Secretul chiftelelor de pui gustoase este să congelezi carnea înainte de preparare. Tot ce trebuie să faci este să pregătești chifteluțele, să formezi buletele din carne și să le pui pe un platou, timp de 2 sau 3 ore, la congelator. După ce le vei scoate de la rece, le vei putea pune la prăjit. Chiftelele vor fi mai suculente și fragede.