Ce se întâmplă dacă mănânci kiwi cu coajă. Sigur nu știai asta!

Ce se întâmplă dacă mănânci kiwi cu coajă. Sigur nu știai asta!
Ce se întâmplă dacă mănânci kiwi cu coajă. Ce vei vrea să faci și tu data viitoare cu cojile de kiwi. Beneficiile fructului.

Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă dacă mănânci kiwi cu coajă? Textura învelișului exterior al acestui fruct poate fi destul de neplăcută pentru unele persoane. Ea poate declanșa și iritații la nivelul cavității bucale, dacă persoana care consumă fructul este sensibilă. Află în rândurile de mai jos de ce ar trebui să consumi coaja de kiwi și cum trebuie să o cureți înainte.

Ce se întâmplă dacă mănânci kiwi cu coajă

Sună surprinzător, așa-i? Probabil nu ai mai auzit că învelișul exterior al fructului kiwi poate fi consumat la fel de bine precum pulpa acestuia. E adevărat, nu tuturor persoanelor le face bine. Sunt consumatori care dezvoltă alergii la kiwi, de cele mai multe ori fiind vorba despre sindromul de alergie orală, așa cum a fost denumit de specialiști.

Persoanelor sensibile la acest fruct nu le este recomandat să consume coaja acestuia. În caz contrar, se vor confrunta cu iritații la nivelul gurii, din cauza prezenței cristalelor de oxalat în textura cojii de kiwi. Asta, în ciuda beneficiilor fructului.

Consumul regulat de kiwi – chiar și fără coajă – este asociat cu multe beneficii pentru sănătate. Specialiștii spun că persoanele care consumă acest fruct regulat prezintă un risc mai mic de dezvoltare a bolilor de inimă. De asemenea, a fost remarcată și o îmbunătățire a tranzitului intestinal.

În ceea ce privește coaja de kiwi, specialiștii au concluzionat că aceasta poate să crească conținutul de fibre cu 50%, în comparație cu consumul de carne. Cu procente semnificative se majorează și conținutul de acid folic, precum și concentrația de vitamine E, potrivit HealthLine.

Cum să consumi coaja, pentru a nu te incomoda

Pentru că nu foarte multe persoane au în dieta lor suficienți nutrienți, preferă să îi obțină din consumul de fructe cu coajă. Un astfel de exemplu este kiwi-ul. Probabil te întrebi și tu cum ar trebui să consumi acest fruct, având în vedere textura dificilă pe care o prezintă la exterior.

Cel mai simplu mod de a consuma kiwi este, bineînțeles, îndepărtarea cojii fructului cu ajutorul unui obiect ascuțit. Dacă vrei să consumi acest produs cu tot cu coajă, se recomandă să îl speli bine înainte. Poți folosi un burete de sârmă nou pentru a îndepărta o parte din textura incomodă de pe coaja fructului.

Ulterior, poți să tai kiwi-ul în două părți egale cu ajutorul unui cuțit. Se consumă ca orice alt tip de fruct. Îl poți tăia chiar și felii. Dacă vrei să folosești acest fruct drept ingredient în diverse rețete de deserturi, poți să îl folosești cu tot cu coajă.

Citește și: Părțile bune ale încălzirii globale: kiwi, banane și măslini, cultivate în Oltenia. Cum este posibil?

În cazul în care îți este mult prea incomod să mănânci fructul cu tot cu coajă, poți să îndepărtezi învelișul exterior al acestuia și să mănânci doar pulpa. O modalitate de a consuma coaja de kiwi mai ușor este să introduci învelișul în blender când prepari suc de fructe, pentru a fi mărunțit și a nu-i simți textura la fel de puternic.