Ce se întâmplă dacă lași mașina în parcarea supermarketului mai mult de două ore, de fapt. Uită de amendă sau de blocarea roților!

de: Ioana Bucur
09 08. 2023

Află ce se întâmplă dacă lași mașina în parcarea supermarketului mai mult de două ore, de fapt. Este o situație neplăcută, fără doar și poate, dar cu care s-au confruntat foarte mulți români. De acum, poți să uiți de amendă sau de blocarea roților. Ce trebuie să faci dacă îți găsești autoturismul imobilizat.

Ce trebuie să știe cei care își lasă mașina în parcarea supermarketului mai mult de două ore

În ultimii ani, criza locurilor de parcare a dus la nașterea unui fenomen nedorit pentru magazine și supermarketuri, mai ales în cazul celor din apropierea blocurilor de locuințe. Tot mai mulți oameni au ales să folosească locurile de parcare din centrele comerciale pentru a-și ține mașinile ore, poate chiar zile întregi.

Pentru a pune punct acestui obicei, s-au luat unele măsuri. Cele mai multe supermarketuri au impus un timp de staționare de cel mult două ore. În cazul în care este depășit, șoferii se pot trezi cu roțile blocate, fiind obligați să plătească o amendă de câteva sute de lei pentru a-și putea continua drumul.

Te-ar putea interesa și: Șoferii din București trebuie să fie atenți. Greșeala pentru care pot să primească o amendă cât un salariu

Cum pot evita amenda

Pe o platformă de social media, Alin Chifor, creator digital și student la Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, a explicat că această măsură este abuzivă și ilegală.

El îi sfătuiește pe cei care pățesc asta să sune imediat la Poliție și să facă plângere penală pentru distrugere prin indisponibilizarea bunului.

„Știm deja că anumite magazine, nu dăm nume, că nu-i frumos, te amenință că dacă stai mai mult de două ore, mai mult de trei ore la ei în parcare, o să vină nenea paznic și o să-ți pună o chestie din aia la roată, ca să nu mai poți să mai pleci cu mașina dacă nu plătești o taxă de 200 de lei.

Ei bine, foarte puțină lume știe că treaba asta nu doar că este ilegală, ci constituie chiar infracțiunea de distrugere prin indisponibilizarea bunului.

Așa că, dacă pățiți vreodată asta, puteți să sunați liniștiți la Poliție și să le faceți plângere penală”, a explicat Alin Chifor, pe o platformă de social media.

Te-ar putea interesa și: Șoferii pot primi amenzi de 3.000 de lei chiar dacă au toate actele la mașină în regulă. Capcana în care pică mulți

@alinchiforej Follow pentru alte info utile❤️ #informatii #educativ #alinchiforej #educatiejuridica #stiaica #sofer #masina #lege #parcare ♬ original sound – Alin Chifor @ InfoDrept