Ce se întâmplă dacă freci oglinzile cu un cartof, de fapt. Trucul e pur și simplu genial!

Ce se întâmplă dacă freci oglinzile cu un cartof, de fapt. Trucul e pur și simplu genial!
Cum cureti oglinda cu ajutorul unui cartof

Te-ai gândit vreodată ce efect are amidonul din cartofi asupra oglinzilor din casă. Gospodinele au găsit un nou truc genial care-ți permite să cureți sticla de la oglindă cu ajutorul cartofilor. Ce trebuie să faci mai exact.

Cum cureți oglinda cu ajutorul unui cartof

Atunci când sunt ocupate organizând curățenia generală din casă, gospodinele acordă o atenție deosebită detaliilor din baie și bucătărie. Oglinzile și geamurile trebuie să fie curățate întocmai, iar sticla să strălucească indiferent de anotimp.

Un truc genial pentru a lustrui oglinzile din baie și hol necesită un banal ingredient pe care-l găsim în orice bucătărie sau cămară din România și nu numai. Și, deși bicarbonatul de sodiu este ingredientul-minune bun la toate din gospodărie, de data aceasta ne referim la unele dintre cele mai iubite legume de către români: cartofii.

Atunci când curățăm oglinda este posibil să rămână urme și scame de la cârpe, servețele sau alte materiale cu ajutorul cărora îndepărtăm murdăria și petele lăsate de spuma de ras, pasta de dinți, creme, produse de machiaj și altele.

Gospodinele îți recomandă să cureți oglinzile cu ajutorul unui cartof. Tot ce trebuie să faci este să cureți un cartof pe care-l vei tăia în jumătate. Ia jumătatea de legumă și freacă întreaga suprafață a oglinzii cu ea. După ce aștepți câteva minute, spală oglinda cu o soluție făcută din apă și oțet alb sau apă și lămâie.

Pulverizează soluția pe oglindă, iar rezultatele se vor vedea în doar câteva momente. După 5 minue ia o cârpă uscată din microfibră și șterge sticla. Oglinda ta va fi impecabilă.

Curăță oglinda cu zeama de lămâie

Un alt secret în curățarea oglinzii îl constituie folosirea unei jumătăți de lămâi pentru a îndepărta urmele de murdărie de pe sticlă. Urmele și liniile care se văd cu ochiul liber pe oglindă vor dispărea în doar câteva minute cu ajutorul acestui truc genial.

Tot ce trebuie să faci este să pui zeama de la două lămâi într-o sticluță cu pulverizator, peste care vei adăuga 2 linguri de apă. Aplică amestecul pe toată suprafața oglinzii și lasă-l să acționeze preț de câteva secunde. Mai departe vei îndepărta soluția cu o cârpă uscată, ziar sau hârtie prosop. Nu necesită o spălare ulterioară cu apă și săpun.

De asemenea, puțini sunt cei care știu faptul că oglinda se mai poate lustrui cu ajutorul unei bile de ziar înmuiate în oțet alb. Freacă sticla oglinzii cu acest ziar îmbibat în oțet pentru ca suprafața să strălucească.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI