Ce se întâmplă dacă bei oțet de mere timp de 10 zile, în fiecare dimineață. Milioane de femei au încercat asta

de: Andrei Simion
23 06. 2024

O antrenoare de fitness a decis să încerce oțetul de mere pentru a vedea dacă poate să o ajute să piardă în greutate, fiind inspirată de exemplul mai multor celebrități care folosesc această băutură pentru a slăbi. Tu știai ce se întâmplă dacă bei oțet cu miere timp de 10 zile?

De ce ar fi recomandat să consumi oțet de mere 10 zile consecutive

Sam Hopes și-a dorit să observe dacă există vreo schimbare în starea ei de sănătate după ce a început să consume oțet de mere. Ea a luat această decizie după ce a observat că Victoria Beckham obișnuiește să consume câteva linguri de oțet de mere în fiecare dimineață.

Exemplul a fost urmat și de Kim Kardashian și Katy Perry, care susțin că acest ritual are efecte miraculoase în ceea ce privește greutatea.

Potrivit specialiștilor și celor care l-au încercat deja, oțetul de mere oferă numeroase beneficii pentru sănătate și poate fi de ajutor în procesul de slăbire.

„Dornică să încerc, am decis să beau două linguri de oțet de mere în fiecare dimineață timp de 10 zile pentru a vedea ce se întâmplă cu corpul meu.

Ceea ce funcționează pentru corpul meu s-ar putea să nu funcționeze pentru tine, așa că recomandăm să fii precaut dacă ai de gând să încerci.

Conform cercetărilor mele, cele mai multe studii recomandă să începeți cu cantități mici, nu mai mult de două linguri de oțet de mere pe zi, diluate cu apă, lămâie sau ceaiuri pe bază de plante pentru a vă proteja smalțul dentar și esofagul de aciditatea sa, așa că l-am amestecat cu un pahar mare de apă caldă și un strop de lămâie și am început să beau”, a scris Sam Hopes în urmă cu ceva timp, potrivit ziare.com.

Ce se întâmplă dacă bei oțet cu miere timp de 10 zile. Sursă: freepik

Ce a mai spus antrenoarea

Tânăra a povestit că, deși i-a fost dificil să se obișnuiască cu gustul oțetului, în cele din urmă a reușit să-l suporte adăugând câteva picături de lămâie în ceașcă. Ea a subliniat că, în ciuda faptului că oțetul de mere nu pare să aibă efecte negative pe termen scurt, nici nu a observat efecte negative apărute în organismul său în timpul celor 10 zile în care l-a consumat.

„Nu se compară cu o ceașcă puternică de cafea din punct de vedere al gustului, dar am început să aștept cu nerăbdare ritualul meu de dimineață. Dacă nu vă place gustul – este cu adevărat puternic – un pic de zeamă proaspătă de lămâie în ceașcă sau adăugarea de oțet de mere la ceaiurile pe bază de plante îl pot face mai plăcut. Din păcate, tot aveam ochii pe plăcinta de mere făcută în casă de partenerul meu. Nu părea să fie mai puțin atrăgătoare după un ritual matinal de băut oțet de mere. Un review al studiilor pe termen scurt a constatat că cei care au consumat oțet de mere înainte de masă au avut un apetit redus timp de până la 120 de minute după aceea și au mâncat mai puțin timp de până la 24 de ore după consum. Pot spune cu mâna pe inimă că 10 zile pot să nu fie suficiente pentru a observa schimbări miraculoase, dar nu am remarcat prea multe îmbunătățiri evidente pe termen scurt. M-am simțit ușor mai puțin balonată dimineața. Nu mi-a schimbat apetitul, starea de spirit sau sistemul digestiv și nu a avut niciun impact asupra mușchilor mei. M-a distrat experimentând, dar cred că voi rămâne la cafeaua de dimineață pentru moment”,  a completat Sam Hopes, potrivit sursei citate.