Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță 2020. Guvernul a luat hotărârea

de: Rosu Ioana
27 03. 2020

În cursul zilei de joi a fost discutată posibilitatea prelungirii voucherelor de vacanță care ar expira în luna mai. În contextul pandemiei de coronavirus și al restricțiilor impuse de autorități, mulți români și-ar pierde dreptul de a-și petrece o vacanță cu aceste vouchere oferite de angajatori.

Cât timp vor mai avea la dispoziție românii pentru a-și folosi voucherele de vacanță

În speranța unor vremuri mai bune și a relansării turismului în sezonul estival, în cursul zilei de ieri, în cadrul unei ședințe în care s-au discutat mai multe măsuri adoptate în această perioadă, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a vorbit despre prelungirea valabilităţii voucherelor de vacanţă.

Premierul Ludovic Orban este încrezător și speră ca această pandemie să fie limitată până în lunile de vară, astfel încât, în perioada de vârf a vacanțelor, turismul să se poată relansa.„Noi dăm acest semnal către angajaţi şi către industria turistică, prelungim valabilitatea voucherelor, în speranţa că vom reveni la normal şi că sezonul estival va putea să permită repornirea turismului„, a afirmat premierul Ludovic Orban.

Astfel, în urma ședinței de ieri s-a decis prelungirea valabilității voucherelor de vacanță cu încă un an, însă această valabilitate poate fi modificată: „Perioada de valabilitate expiră în mai şi ni s-a părut normal să venim cu o prelungire, până în mai 2021, ca să poată fi reluată această activitate de turism„, a spus Virgil Popescu. Premierul Ludovic Orban a ținut să menționeze că pe tema acestei perioade de prelungire se va reveni și cu alte discuții.

Virgil Popescu a făcut marele anunț: „Vom produce 600.000 de măști pe zi”

Potrivit ministrului Eonomiei, Virgil Popescu, începând cu 15 aprilie se vor produce 500.000 de măști FFP2 pe zi, urmând ca producția să ajungă undeva la 16-17 milioane pe lună.

Chiar înainte de intrarea în şedinţa de Guvern am vorbit, probabil, cu prima companie mare privată care va începe producţia de măşti. Produce, în momentul de faţă, combinezoane într-o producţie de 1.000 de bucăţi zilnic. De săptămâna viitoare, odată ce va fi instalată la începutul acestei săptămâni prima linie de producţie automată a măştilor, va produce 150.000 de măşti pe zi, adică va ajunge la în jur de 4 milioane de măşti lunar şi, din 15 aprilie, va produce 500.000 de măşti pe zi FFP2 şi 100.000 de măşti FFP3„, a declarat ministrul Economiei.