Ce se întâmplă cu vindecații de COVID-19. Guvernul a luat decizia finală acum

Ce se întâmplă cu vindecații de COVID-19. Guvernul a luat decizia finală acum

Anunţ important făcut de Guvernul României în legătură cu pandemia de coronavirus. Iată ce se întâmplă cu vindecaţii de COVID-19! Decizia finală a fost luată.

Guvernul a anunţat ce se întâmplă cu vindecaţii de COVID-19

Guvernul a emis o nouă Ordonanţa de Urgenţă care prevede că persoanele care se vindecă de infecţia cu noul coronavirus vor putea să îşi facă investigaţii decontate doar în ambulatorii. De asemenea, reprezentanţii Guvernului au anunţat că acordarea de concedii medicale pentru persoanele din izolare sau carantină trebuie să fie o prioritate.

Toate măsurile speciale au fost prelungite, conform anunţului, până la finalul anului, scriu cei de la Antena3.ro. Practic, toate tratamentele necesare românilor depistaţi cu noul COVID-19 vor fi decontate, iar reţetele şi trimiterile medicale se vor putea prescrie tot online. Desigur, asta doar în cazul în care nu este necesară prezenţa pacientului pentru consult.

Cine va putea beneficia de tratament gratuit pentru coronavirus

Confom OUG, toate persoanele de pe teritoriul ţării, inclusiv cele neasigurate, vor beneficia de tratament gratuit în cazul infectării cu SARS-CoV2.

Ce se întâmplă cu vindecații de COVID-19. Guvernul a luat decizia finală acum
Ce se întâmplă cu vindecații de COVID-19. Guvernul a luat decizia finală acum

Un alt lucru important pentru români este faptul că serviciile de îngrijire la domiciliu şi dializă se deconează ca şi până acum, iar programele naţionale din domeniul sănătăţii vor fi decontate chiar dacă spitalul a depăşit bugetul iniţial acordat. În acest caz, persoanele bolnave care necesită îngrijiri medicale vor fi chemate la spital luna următoare.

Coronavirus în România, 25 septembrie 2020

Până joi, pe teritoriul României au fost confirmate 118.054 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Un număr de 94.877 de persoane au fost declarate vindecate, iar la AŢI sunt internate 506.  La nivel naţional, au fost prelucrate 2.302.828 de teste. Un număr de 7.136 de persoane cu COVID-19 sunt internate în unităţile sanitare de profil.

Pe teritoriul României, 9.324 de persoane confirmate cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 6.953 se află în izolare instituţionalizată.

În ceea ce priveşte persoanele aflate în carantină, numărul lor este de 23.769 persoane 179.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI