03 ian. 2021 | 11:06

Ce se întâmplă cu vaccinarea în România, pe 4 ianuarie. Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul zilei

Știri generale
Ce se întâmplă cu vaccinarea în România, pe 4 ianuarie. Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul zilei
Ce se întâmplă cu vaccinarea în România, pe 4 ianuarie. Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul zilei

Cum toată lumea îşi îndreaptă acum atenţia spre imunizarea pentru coronavirus, coordonatorul campaniei a explicat ce se întâmplă cu vaccinarea în România, pe 4 ianuarie. Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul zilei.

Câte persoane vor vaccinate pe zi

În România, imunizarea pentru COVID-19 a cadrelor medicale din linina întâi cu lupta împotriva coronavirusului a început pe data de 27 decembrie, până acum 13.242 de persoane fiind injectate cu serul Pfizer – BioNTech.

De curând, Valeriu Gheorghiţă a explicat ce se întâmplă cu vaccinarea, pe 4 ianuarie. Coordonatorul campaniei de vaccinare a făcut anunțul zilei. Cel puţin 20.000 de oameni vor fi injectaţi pe zi în cele 370 de centre.

“Ne creează posibilitatea cât se poate de reală ca, din a doua jumătate a lunii ianuarie, să începem vaccinarea pentru etapa a doua din Strategia de vaccinare. Este vorba despre persoanele din căminele rezidenţiale, din centre medico-sociale.

Trebuie menţionat că astăzi avem 13.200 de persoane vaccinate. Incă un lucru foarte important – activitatea de vaccinare a fost începută într-un număr relativ mic de centre de vaccinare.

Sunt circa 47 de centre de vaccinare care au avut activitate în aceste zile, începând cu acele 10 centre medicale de linie 1”, a declarat, sâmbătă seară, la Antena 3, Valeriu Gheorghiţă.

Astfel, de luni, 4 ianuarie, se va putea imuniza în peste 90% dintre centrele de vaccinare destinate personalului medical.

“De luni, 4 ianuarie, activitatea va fi începută în peste 90% din cele 370 de centre de vaccinare destinate pentru personalul medical. Asta ar trebui să ne asigure o imagine reală a ratei de vaccinare din România. Eu cred că numărul va fi mult mai mare.

Vom reuşi să acoperim într-un timp relativ scurt, cel puţin până la jumătatea lunii ianuarie, mare parte din personalul medico-social. Din 4-5-6 ianuarie ar trebui să avem cel puţin 20.000 de persoane vaccinate pe zi”, a mai spus acesta.

Ce reacţii adverse au avut românii vaccinaţi

În ultimele 24 de ore, 1.586 de români au fost injectaţi, conform datelor puse la dispoziţie de către Institutul Naţional de Sănătate Publică. Din totalul de 13.242 de imunizaţi, 27 de persoane au avut reacţii adverse, comune şi minore, ceea ce reprezintă un procent de doar 0,2%.

Astfel, patru cadre medicale au avut reacţii locale cu durere la locul injectării, iar 23 – reacţii generale. Printre acestea se număra febră, cefalee, mialgii, astenie, alergii de tip urticarie, au anunţat cei din cadrul Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Până astăzi, 3 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 637.395 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 571.333 de pacienți au fost declarați vindecați.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
E OBLIGAȚIE pentru șoferii din România. REGULA de care trebuie sa țină cont când întâlnesc un radar
Capital.ro
Cel mai rapid dulce de post. O reţetă exotică din doar 3 ingrediente, gata în 5 minute
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Se schimbă LEGEA! Ce se întâmplă cu românii care NU locuiesc la adresa din buletin
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro