Ce se întâmplă cu taxele în România. Milioane de români trebuie să afle
În spațiul public s-au vehiculat, în ultima perioadă, noi modificări făcute de Guvernul Orban la taxele românilor. În același timp s-au vehiculat tot felul de scenarii de majorare a cotei unice de impozitare. Ludovic Orban a ieșit astăzi și a făcut anunțul referitor la aceste zvonuri
Ludovic Orban ne anunță ce se întâmplă cu taxele în România
În urma ședinței de astăzi a CDR, Ludovic Orban a făcut câteva declarații legate de viitorul taxelor. La conferința de presă, de la finalul ședinței cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, Orban a declarat că Guvernul pe care-l conduce își dorește să menţină cota unică de impozitare şi nu are în vedere majorări de taxe. În același timp Guvernul Orban nu dorește introducerea de noi taxe. În aceeași alocuțiune Orban a vorbit și despre zilele libere pentru părinții copiilor ale căror cursuri vor fi suspendate.
”Premierul Ludovic Orban a subliniat poziţia clară a Guvernului de a menţine cota unică de impozitare şi faptul că nu are în vedere majorări de taxe şi nici introducerea de taxe noi. Acordarea de zile libere pentru părinţii copiilor ale căror cursuri sunt suspendate din cauza epidemiei, prelungirea aplicării programului flexibil de lucru pentru o perioada de şase luni şi acordarea stimulentelor pentru menţinerea locurilor de muncă”, se arată în comunicat.
Milioane de români trebuie să afle
În cadrul întâlnirii de astăzi, Ludovic Orban a discutat despre ”Planul naţional de recuperare şi rezilienţă”. Documentul în cauză, se află în lucru la Ministerul Fondurilor Europene. Acesta se bazează pe trei piloni, conform oficialilor.
”Consultările au avut loc în perspectiva punerii în dezbatere publică, în cursul lunii noiembrie a noului plan. Este vorba de propunerea României privind Planul naţional de recuperare şi rezilienţă. Acesta va fi ulterior transmisă Comisiei Europene. Planul naţional de recuperare şi rezilienţă, document aflat în lucru la Ministerul Fondurilor Europene, se va baza pe trei piloni: susţinerea proiectelor privind infrastructura de transport, a celor care au ca obiectiv reducerea efectelor schimbărilor climatice şi stimularea mediului de afaceri.”, se arată în comunicat.
Cu toate aceste promisiuni este foarte greu de crezut că nu se vor face anumite modificări, având în vedere deficitul actual bugetar. În condițiile în care încasările la bugetul de stat sunt din ce în ce mai mici, este imposibil de susținut actualul buget. Îndatorarea României din ultima vreme, face imposibilă susținera unei economii deja afectate de criză epidemioligcă, fără majorări de taxe. Dacă este sau nu doar o promisiune electorală, rămâne de văzut după data de 6 decembrie. Rămâne de văzut ce se va întâmpla, după alegerile parlamentare.