Ce se întâmplă cu taxa pe podurile de la Dunăre. Vești de ultimă oră pentru toți șoferii

de: Năstase Mirabela
23 06. 2021

Bogdan Huțucă a dat o veste bună pentru dobrogeni și pentru românii care merg la mare. Astfel, ei nu vor mai plăti taxă la podurile dunărene.

Ce se întâmplă cu taxa pe podurile de la Dunăre

„Comisia pentru Transport şi Infrastructură din Camera Deputaţilor a adoptat astăzi un proiect de lege pe care l-am depus în urma cu trei ani, care anulează taxa peste podurile dunărene. Acest lucru reprezintă o veste foarte bună atât pentru dobrogenii care folosesc foarte des aceste treceri cât şi pentru românii care merg la mare”, a spus liderul PNL, Bogdan Huţucă.

El a mai continuat spunând că această taxă este una discrimatorie.

”Acestă taxă este una discrimatorie. Ea nu se justifică, deoarece șoferii oricum achită rovinieta pentru folosirea drumurilor naționale. Nu este corect ca unii români să plătească suplimentar aceeași taxă. Românii care trec podurile Cernavodă – Fetești și Vadu Oii – Giurgeni plătesc o taxă suplimentară, care a fost instituită doar din rațiuni pur financiare”, a mai explicat liderul liberal.

De când se elimină taxa pe podurile de la Dunăre

În plus, deputatul liberal a mai arătat că eliminarea acestei taxe o să ajute antreprenorii români, mai ales pe cei dobrogeni, dar și pe consumatorii din toată țara.

”Prin eliminarea acestei taxe sprijinim indirect atât antreprenorii, în special transportatorii, cât și angajații constănțeni. Pentru a avea o economie puternică și sănătoasă trebuie să înlăturăm bariere din calea antreprenorilor”, a mai spus Bogdan Huțucă.

În plus, liderul PNL Constanța a spus că Guvernul condus de liberali o să continue investițiile în infrastructură și că eliminarea taxei nu o să afecteze bugetul CNAIR din acest an.

”Propunerea noastră este ca aceste taxe să fie eliminate de la începutul anului viitor, pentru a nu afecta în niciun fel bugetul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere în acest an. România nu are nevoie de investiții majore în infrastructură și guvernul liberal va face aceste investiții cu bani europeni, cu finanțare din PNRR și cu bani de la bugetul de stat”, a încheiat liberalul.

Amintim și că pentru a putea circula pe drumurile publice din România este necesar să achiți taxele de drum, mai exact rovinieta. Rovinieta este valabilă pentru următoarele drumuri:

autostrăzi;
drumuri expres;
drumuri naționale europene (E);
drumuri naționale principale;
drumuri naționale secundare.

Tariful taxei se poate achita în funcție de perioada de care ai nevoie să călătorești în afara localității de reședință:

o zi
7 zile
30 de zile
90 de zile
12 luni

Pe lângă rovinietă, mai trebuie să plătești și tarife de trecere pentru utilizarea podurilor, a tunelurilor sau a trecătorilor de munte.