Ce se întâmplă cu școlile din România de luni, 31 ianuarie. Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul

Ce se întâmplă cu școlile din România de luni, 31 ianuarie. Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul
România sub valul 5 al pandemiei

În România, a existat o situație relativ stabilă în ceea ce privește numărul de cazuri zilnice de COVID-19 în decembrie 2021. Dar s-a observat o creștere la începutul lunii ianuarie. Creșterea este legată în principal de noua variantă Omicron. Noile infectări au marcat primele etape ale unui nou val de infecții în România. Astăzi, pe 28 ianuarie au fost înregistrate 2.146.558 de cazuri noi de infectări, majoritatea cu noua variantă. În acest context, anunță ministrul Sorin Cîmpeanu, un număr important de instituții de învățământ vor trece în online. Motivul, mai spune ministrul, este numărul de infectări înregistrat atât la cadrele didactice, cât și la elevi.

România sub valul 5 al pandemiei

Deși cel de-al patrulea val a fost mult mai sever decât valurile anterioare, guvernul român a adoptat o abordare mai relaxată, rezistând să închidă economia, chiar și parțial, în vreun fel. Guvernul alegea la acel moment să impună cerința unui certificat verde digital pentru anumite activități

Școlile au rămas deschise indiferent de situația epidemiologică gravă, acestea urmând să se închidă doar dacă cel puțin jumătate din personalul și elevii săi erau găsiți infectați, sau la cererea directorilor.

Anul 2022 a adus un nou record de infectări, majoritatea cu noua variantă Omicron, înregistrându-se peste 2 milioane de cazuri. Deși la începutul semestruli I din anul școlar 2021-2022, Sorin Cîmpeanu declara că nu se vor închide unitățile de învățământ, situația actuală arată cu totul altfel.

Sorin Cîmpeanu s-a văzut forțat de situație să accepte ca un număr important de instituții de învățământ să treacă la predarea online, după ce au fost declarate mai multe cazuri de infectări, atât la cadrele preuniversitare, cât și la nivelul grupelor de elevi.

Sorin Cîmpeanu anunță că 108 unități intră în predarea online

Ultima informare venită de la Ministerul Educației, și confirmată de Sorin Cîmpeanu, arată că cel puțin 108 unități vor trece la predarea online, având ca motiv cazurile de infectări. În același comunicat se mai precizează și numărul cadrelor didatice din preuniversitar infectate, dar și numărul elevilor depistați pozitivi.

„Vineri, 28 ianuarie 2022, la nivel național, 108 unități de învățământ cu personalitate juridică sau structuri (0,61% din numărul total) și 3.576 de clase/grupe (2,6% din numărul total) funcționează în sistem online.

La momentul raportării, situația epidemiologică se prezintă astfel:

  • 26.974 de elevi/preșcolari (0,93% din numărul total) sunt pozitivi Covid-19
  • 7.307 persoane angajate în sistemul de învățământ preuniversitar (2,7% din numărul total) sunt pozitive Covid-19.”, se araăt în buletinul informativ al Ministerului Educației.

Conform datelor publicate de minister, cele mai multe cazuri la elevi au fost înregistrate în Cluj, aici numrul fiind de 2081 de noi cazuri. Totalul de infectări la copii, conform Ministerului Educației, se ridică la 26.974 de elevi depistați pozitivi.

De cealaltă parte, cel mai mare număr de cadre didactice infectate sunt înregistrate în tot în Cluj, numărul fiind de 546 de cadre didactice preuniversitare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI