Ce se întâmplă cu sângele tău dacă bei zilnic zeamă de varză. Secretul longevității țăranilor

La ce te ajuta zeama de varza murata

Nelipsită de pe masa românilor, îndeosebi în varianta murată, varza este un medicament pentru multe afecțiuni. Specialiștii spun că ea este remediul excelent împotriva constipației, iar mesele cu mâncăruri grele necesită și prezența ei.

Ce se întâmplă cu sângele tău dacă bei zilnic zeamă de varză

Varza murată conţine mai multă vitamina C decât varza în stare crudă, ajutând la întărirea sistemului  imunitar. De asemenea, în varza murată se găseşte vitamina B12, fiind singurul aliment vegetal care o conţine, care încetineşte îmbătrânirea şi protejează sistemul nervos, prevenind pierderile de memorie. Mai mult decât atât, varza murată este excelentă în tratarea ulcerului, deoarece aceasta conţine vitamina U, vitamină antiulceroasă. Atât varza murată, cât şi cea crudă sunt recomandate în diete şi cure de slăbire datorită aportului caloric foarte redus. Persoanele hipotensive pot consuma zilnic câte un pahar de zeamă de varză murată, de asemenea şi persoanele care suferă de constipaţie”, a explicat pe blog-ul său dr. Cătălin Luca, medic internist, cu competenţă în apifitioterapie.

Zeama de varză vitaminizează organismul

De asemenea, zeama de varză murată ajută la detoxifierea organismului şi la prevenirea infecţiilor respiratorii pe timp de iarnă, contribuind la vitaminizarea şi la mineralizarea organismului.

În plus, varza murată, la fel ca toate alimentele fermentate, reprezintă o sursă extraordinară de probiotice. Astfel că în aproximativ 150 de grame de varză murată se găsesc peste 10 miliarde de bacterii benefice, cu un rol foarte important pentru menţinerea sănătăţii intestinelor şi îndepărtarea eficientă a toxinelor din organism.  Fie că e crudă, sub formă de salată sau suc, fiartă în abur, murată ori călită, varza este condiserată încă din Roma antică un remediu universal. Varza mai conţine substanţe cu proprietăţi antitumorale, antioxidante şi antiinflamatoare excepţionale.

Consumul de varză stimulează imunitatea

Consumul de varză mai stimulează imunitatea la foarte multe forme de cancer. Varza este bogată și în fitonutrienţi şi vitamine (A, C şi K), dar şi în antioxidanţi naturali ceprevin apariţia cancerului, având și un efect benefic şi asupra frumuseţii.

“Cancerul este una dintre bolile în care consumul de varză are rezultate spectaculoase. Studiile efectuate au arătat că varza consumată în stare crudă, gătită rapid sau murată are efecte anticancerigene şi antitumorale. Dacă 3-5 zile pe săptămână consumăm 200 grame de salată de varză ne punem la adăpost de o multitudine de forme de cancer”, a explicat dr. Cătălin Luca.

De asemenea, varza murată are proprietăţi antitumorale şi participă la prevenţia acestei patologii. „Prin intermediul procesului de fermentaţie, izotiocianaţii joacă un rol important în eliminarea substanţelor cancerigene din organism, glucozinolaţii din varza murată ajută la activarea enzimelor antioxidante naturale şi flavonoidele protejează pereţii arterelor de daunele oxidative”, a explicat medicul nutriţionist Florin Ioan Bălănică pentru Ce se întâmplă, doctore?

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI