Ce se întâmplă cu românii care se apucă de grădinărit, de fapt. Specialiștii sunt și ei uluiți

Ce se întâmplă cu românii care se apucă de grădinărit, de fapt. Specialiștii sunt și ei uluiți
Ce se întâmplă cu românii care se apucă de grădinărit

Specialiștii și-au spus părerea despre românii care se apucă de grădinărit. Ce se întâmplă, de fapt, cu aceștia? Ce reprecintă acest hobby în realitate și care sunt beneficiile de pe urma acestuia?

Ce spun specialiștii despre românii care se apucă de grădinărit?

Mulți dintre oameni și-au găsit pasiunile cu ajutorul pandemiei. Un număr mare dintre români s-au ocupat de grădinile lor și au fost de asemenea și mai atenți la mediul care îi înconjoară. Grădinăritul este bun pentru suflet, arată un studiu recent care subliniază și multe beneficii emoționale în dreptul acestuia.

Concret, acest hobby ne face mai fericiți, lucru care se întâmplă și când facem sport. Grădinăritul funcționează chiar mai bine decât alte activități pentru că aduce o stare mai bună. La studiul în cauză au participat 370 de voluntari americani care au raportat cum se simt folosind o aplicație în timp ce făceau diverse activități.

Tocmai cultivarea de legume i-a ajutat pe mulți să se simtă mai fericiți decât înainte să înceapă să aibă grijă de plantele de lângă ei. Specialiștii au mai arătat că starea bună vine în dreptul acestei activități indiferent dacă este vorba despre o grădină de legume sau fructe ori dacă acest lcuru se face pe cont propriu sau împreună cu rude sau grupuri de prieteni.

Voluntarii au locuit cu toții în zona Minneapolis St Paul și au folosit o aplicație mobilă numită Daynamica pentru a-și raporta starea, timp în care încercau 15 activități zilnice. Studiul a arătat că 31% din ei au grădinărit acasă aproximativ 90 de minute pe săptămână, 19% dintre ei au pedalat, iar 85% din ei au mers pe jos.

Ce arată un studiu?

„Grăsinăritul a fost asociat cu niveluri mai mari de fericire, similare cu mersul pe jos şi cu bicicleta”, potrivit autorul studiului. Specialiștii s-au arătat surprinși de numărul mare din dreptul persoanelor care preferă să facă acest lucru. Rezultatele au fost publicate în revista Landscape and Urban Plannig, arată dailymail.co.uk.

„Grădinăritul ar putea oferi beneficii pentru sănătate ale fructelor și legumelor proaspete, poate promova activitatea fizică și poate sprijini bunăstarea emoțională, ceea ce poate întări acest comportament sănătos.

Mulți mai mulți oameni grădinesc decât credem și se pare că se asociază cu niveluri mai ridicate de fericire, asemănătoare mersului pe jos și cu bicicleta. În mișcarea de a face orașele mai viabile, grădinăritul ar putea fi o parte importantă a îmbunătățirii calității vieții”, a mai adăugat acesta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI