Ce se întâmplă cu plata pentru plăcuțele de înmatriculare. În sfârșit, vești bune pentru șoferii români

Ce se întâmplă cu plata pentru plăcuțele de înmatriculare. În sfârșit, vești bune pentru șoferii români
Programul de digitalizare în Direcţia Regim Permise de Conducere şi Inmatriculare a Vehiculelor

De foarte mulți ani România este înecată de birocrație, dosare, hârtii și drumuri pe la ghișee. Odată cu aderarea la UE autoritățile au fost nevoite să pună în aplicare mai multe reforme în administrația locală. Cu alte cuvinte vorbim de digitalizarea majorității serviciilor oferite de autorități cetățenilor români. Fie că vorbim de plata impozitelor, sau a înscrierii unui autoturism, digitalizarea este planul care trebuie pus în aplicare. Există deja câteva proiecte pilot, deocamdată la nivelul Bucureștiului, în ceea ce privesc demersurile de înscriere sau vânzare de autoturisme, la DRPCIV.

Programul de digitalizare în Direcţia Regim Permise de Conducere şi Inmatriculare a Vehiculelor

Era tehnologiilor și a digitalizării a început să se simtă și în administrațiile locale. Unul din departamentele care a trecut la un avansat proiect de digitalizare este și Direcţia Regim Permise de Conducere şi Inmatriculare a Vehiculelor. Există deja un proiect pilot propus de autoritățile române. Proiectul propune crearea unei baze de date pentru toți posesorii de autoturisme, în care să se regăsească toate informațiile necesare despre posesori și despre autoturismele acestora.

Prin acest proces românii, cel puțin din Capitală pentru moment, nu vor mai fi nevoiți să facă zeci de drumuri la DRPCIV și să facă dosare pline de zeci de hârtii. De exemplu, spun inițiatorii proiectului,un client care vrea să vândă o mașină nu va mai avea nevoie decât de datele personale, restul datelor necesare regăsindu-se în această bază de date.

Proiectul a fost deja inițiat în București, și în urma evaluărilor, dacă se dovedește a fi eficient, va fi implementat la nivel național la direcțiile județene de emitere a permiselor de conducere.

Bucureștenii pot plăti online pentru plăcuțe personalizate de înmatriculare

Și pentru că tot vorbeam de digitalizare, Direcţia Regim Permise de Conducere şi Inmatriculare a Vehiculelor anunță că, începând de astăzi 16 septembrie, bucureștenii care vor plăcuțe de înmatriculare cu numere personalizate, nu mai sunt obligați să se prezinte la sediul instituției. De astăzi pot plăti direct cu cardul, fără autentificare, prin sistemul Ghiseul.ro

După plata taxei aferente, va trebui să trimiteți dovada plății pe adresa de mail a DRPCIV. Prin același sistem de plată, mai spune instituția, veți putea să plătiți taxele pentru permisul de conducere, certificatul de înmatriculare şi autorizaţia de circulaţie provizorie.

„Direcția Regim Permise de Conducere și Inmatriculare a Vehiculelor vă informează că, începând cu data de 16.09.2021, vor putea fi efectuate plăți electronice și pentru achitarea contravalorii plăcilor cu număr de înmatriculare, tarifului de atribuire al unui număr preferențial și păstrarea combinației numărului de înmatriculare în cazul radierii sau transferului de proprietate a autovehiculului.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI