Ce se întâmplă cu pisicile dacă le lași singure în casă prea mult timp. Mulți români nu știu

de: Sabina Anastasia
12 10. 2023

Toți stăpânii își doresc ca animalele lor de companie să fie fericite, mai ales fiindcă acest lucru influențează direct calitatea vieții ambelor părți. Mulți s-au întrebat dacă este în regulă să lase pisica singură acasă, dat fiind faptul că îi place compania oamenilor. Ce spun specialiștii despre acest lucru.

Cât de corect este să lași pisica singură acasă?

Indiferent ce fel de animal de companie ai acasă, dacă ții la el, cu siguranță îți dorești să fie fericit. Este important să înțelegi comportamentul pisicii – fiindcă despre ea vom vorbi în articolul de astăzi -, în așa fel încât să știi cum să te raportezi la ea. Îi place să fie singură, dar și în compania oamenilor.

Dacă ai o pisică de ceva vreme, sigur ai remarcat că sunt momente ale zilei în care îi place să fie înconjurată de oameni, dar sunt și intervale în care preferă să stea singură. Mulți s-au întrebat, în contextul dat, dacă este potrivit să lase pisica singură acasă.

Ce spun specialiștii despre pisicile lăsate singure

Se întâmplă de multe ori, ca stăpân al unei pisici, să fii nevoit să pleci într-o călătorie, într-o vacanță sau într-o deplasare mai lungă în scop profesional. Ce este bine să faci atunci: lași pisica în grija altcuiva sau o poți lăsa singură acasă? Specialiștii în comportamentul animalelor au venit cu un răspuns.

Citește și: De ce te linge și apoi te mușcă pisica. Asta încearcă să îţi transmită, de fapt

Michael Thompson, medic veterinar specialist în comportamentul pisicilor, a explicat că pisica poate fi lăsată singură acasă, însă nu mai mult de 48 de ore. Aceasta ar fi limita maximă peste care nu este recomandat să treci. Trebuie, însă, să te asiguri că are hrană, apă și litieră curată.

Condițiile în care poți lăsa pisica singură acasă

„O pisică adultă poate, în general, să fie lăsată singură pentru 24 până la 48 de ore, cu condiția să aibă acces la hrană, apă și o litieră curată”, a spus Michael Thompson, medic veterinar specialist în comportamentul pisicilor, potrivit Reader’s Digest.

Citește și: Pisica ta atinge apa cu lăbuțele înainte să bea? Motivele sunt surprinzătoare

Intervalul de timp pentru care lași pisica singură acasă depinde și de perioada ei de acomodare. Dacă tocmai ai cumpărat o pisică și încă nu s-a integrat în noua locuință sau nu s-a obișnuit cu tine, în postura de stăpân, ar fi bine să eviți să o lași singură, fiindcă acest lucru va genera anxietate.