07 apr. 2020 | 14:21

Ce se întâmplă cu pensiile și alocațiile? Vești pentru românii care așteptau banii în plus de la stat

Știri generale
Ce se întâmplă cu pensiile și alocațiile? Vești pentru românii care așteptau banii în plus de la stat
Ce spune ministrul Finanțelor despre pensii și alocații

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, vine cu explicații privitoare la rectificarea bugetară pentru 2020. Se vor tăia salariile, pensiile și alocațiile? Acesta a atras atenția asupra faptului că, din cauza crizei provocate de pandemia de coronavirus, cheltuielile au crescut, în timp ce veniturile sunt într-o continuă scădere.

Ce se întâmplă cu pensiile și alocațiile

Șeful de la Finanțe a evitat să spună clar dacă va avea sau nu loc o creștere a pensiilor și alocațiilor programate în a doua parte a anului, sau o tăiere din salariile bugetarilor, însă a promis că plata acestora se va face la timp, chiar dacă „nu este ușor“.

Florin Cîțu a amintit de majorarea pensiilor și alocațiilor care era prevăzută în bugetul inițial, dar a spus că trebuie să se țină cont și de execuția bugetară.

„Când am început anul, bineînțeles că am alocat bani în buget (pentru pensii și alocații mărite – n.r.). De fiecare dată, am spus însă că depinde de execuția bugetară. Tot timpul trebuie să ne uităm atent la execuția bugetară și vedem concluziile după aceea. Dar ne uităm la toate cheltuielile din buget, toate grupele mari de cheltuieli.

Dacă după primele două luni execuția bugetară arăta foarte bine, vă spun că în acest moment, în martie, deja vedem impactul crizei, cu venituri mai mici, cheltuielile crescute, iar la rectificarea bugetară vă spun că avem o creștere semnificativă a cheltuielilor, vom aloca în plus un miliard de lei doar pentru concediile medicale, o sumă semnificativă pentru șomaj tehnic, peste 7 miliarde de lei, și mai avem și alte cheltuieli pentru ajutor social, asta înseamnă că vom cheltui foarte mult, în timp ce pentru tot anul veniturile bugetare scad semnificativ, deficitul bugetar crește, estimarea pentru tot anul crește, ceea ce înseamnă că și necesarul de finanțare crește“, a transmis ministrul.

Românii își vor primi banii la timp

În ceea ce privește data la care românii își vor primi banii, șeful de la Finanțe a declarat că Guvernul se străduiește să plătească toate salariile, pensiile, și alocațiile, la timp.

Florin Cîțu, Ministrul Finanțelor

Florin Cîțu, Ministrul Finanțelor

„Rolul este de a ne asigura că oamenii primesc ajutoare, pensii, salarii, dar nu va fi ușor și e necesară o reevaluare a întregului buget pe tot anul“, a afirmat Florin Cîțu, la finalul ședinței de Guvern.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Pâinea cu maia, izvor de sănătate. Ce sortiment trebuie evitat
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Capital.ro
Hidroelectrica, anunț important pentru toți clienții! Schimbările anunțate pentru următoarea perioadă
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
IOHANNIS a dat LOVITURA! NOUA funcție a PREȘEDINTELUI. Nu e la NATO
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro