25 sept. 2021 | 22:11

Ce se întâmplă cu pensiile, salariile și alocațiile de la 1 ianuarie 2022. Florin Cîțu, anunț major după câștigarea șefiei PNL

Politică
Ce se întâmplă cu pensiile, salariile și alocațiile de la 1 ianuarie 2022. Florin Cîțu, anunț major după câștigarea șefiei PNL
Ce se intampla cu pensiile, salariile si alocatiile de la 1 ianuarie 2022. Florin Citu, anunt major dupa castigarea sefiei PNL

Premierul Florin Cîțu a fost ales președinte al PNL, în cadrul congresului organizat sâmbătă, 25 septembrie. După proclamarea victoriei, premierul României a făcut o serie de promisiuni cu privire la pensii, salarii și alocații. Ce se întâmplă de la 1 ianuarie 2022.

Florin Cîțu, primele promisiuni în calitate de președinte PNL

Premierul Florin Cîţu a anunţat astăzi, imediat după ce a devenit noul lider PNL, ce urmează de anul viitor, în țara noastră. Anunț major pentru milioane de români.

Cîțu nu este doar prim-ministrul României, ci și președinte al PNL, după înfrângerea lui Ludovic Orban. În urma numărării voturilor, Cîțu a fost desemnat noul șef al PNL. Ludovic Orban a reacționat dur la adresa lui Klaus Iohannis, după ce a aflat desemnarea lui Cîțu în calitate de lider al liberalilor.

„Vreau să vă anunț de acum că demisia mea din funcția de președinte al Camerei Deputaților va fi luni la prima oră, pe masa președintelui ales, Florin Cîțu.

Vreau să vă mai spun un lucru. Din momentul de față, între Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat!”, a declarat Ludovic Orban.

Ce se întâmplă cu pensiile, salariile și alocațiile chiar de la 1 ianuarie 2022

După câștigarea șefiei PNL, Florin Cîțu a făcut primele declarații. Premierul a anunţat că, de la 1 ianuarie 2022, vor creşte pensiile, salariul minim şi alocaţiile copiilor.

„De la 1 ianuarie şi pensii şi alocaţii, toate cresc de la 1 ianuarie, şi salariul minim. Şi aşa trebuie să se obişnuiască românii: de la 1 ianuarie, în fiecare an, veniturile acestora – pensii, alocaţii, salariul minim – cresc de la 1 ianuarie. Nu vom mai folosi aceste creşteri ca instrument politic”, a declarat Florin Cîţu, sâmbătă, la doar câteva momente după ce a câștigat alegerile pentru șefia PNL.

Noul șef PNL susţine o creştere a salariului minim

Noul președinte al PNL a adăugat că majorarea „întotdeauna va fi mai mult decât inflaţia, ţinând cont şi de o creştere economică”. Totodată, Cîţu a reafirmat că ar susţine o creştere a salariului minim cu 10 procente, tot de la începutul anului viitor. Anterior, premierul avansa ideea unei creşteri procentuale mai mici, dar care să aibă loc de la 1 noiembrie sau de la 1 decembrie. De asemenea, după ce a devenit noul șef al PNL, Florin Cîțu a mai spus că va face tot posibilul ca guvernul pe care-l conduce „să meargă mai departe până în 2024”.

Mesaj pentru Ludovic Orban

Întrebat la finalul congresului PNL, de sâmbătă, ce se va întâmpla cu liberalii care l-au criticat și trădat, dar şi cu fostul lider al liberalilor, Ludovic Orban, acesta a a-avut o reacție surprinzătoare.

„De astăzi, suntem un partid unit, nu există o vânătoare de vrăjitoare în PNL, toţi sunt membri ai PNL şi le mulţumesc celor care m-au huiduit astăzi şi celor care m-au votat”, a răspuns Cîțu.

Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,7 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei
Digisport.ro
Istoria neștiută a Gării de Nord din București. De ce a vrut Ceaușescu să o dărâme
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
EVZ.ro
Cum recunoști carnea alterată. Este extrem de periculoasă pentru sănătate
Spynews
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Capital.ro
Ce se ascunde în plicurile de ceai: Descoperirile surprinzătoare ale oamenilor de știință
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
CÂND se dau PENSIILE de PAȘTE. ANUNȚ de la POȘTĂ pentru trei milioane de PENSIONARI
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro