Ce se întâmplă cu pensia Nadiei Comăneci după recalculare. Câți bani va primi fosta sportivă
Acum s-a aflat ce se întâmplă cu pensia Nadiei Comăneci după recalculare. Mulți români se întreabă dacă ”Zeița de la Montreal”, așa cum este numită sportiva, a fost sau nu afectată de recalcularea pensiilor. â
Ce se întâmplă cu pensia Nadiei Comăneci după recalculare
Ei bine, pe Nadia Comăneci o cunoaște o lume întreagă, însă nu mulți știu ce pensie câștigă fosta sportivă de geniu din partea statului român. Chiar dacă a emigrat de ani buni în statele Unite ale Americii, ”Zeița de la Montreal” este recompensată în fiecare lună pentru întreaga sa carieră sportivă.
Ajunsă la vârsta de 62 de ani, Nadia Comăneci beneficiază de o pensie din partea statului român sub formă de rentă viageră, în valoare de 16.635 de lei. În urma recalculării, pensia ei nu va suferi modificări. Aceasta se datorează statutului special pe care îl deține și legii care o exclude de la impactul noilor reglementări. În anul 2022, pensia lunară a Nadiei Comăneci era de aproximativ 2.800 de dolari (13.149 de lei). Citește și Nadia Comăneci sfidează vârsta și preconcepțiile. ”Zeița de la Montreal” a postat o imagine în costum de baie la 63 de ani
A purtat chiar flacăra olimpică la Jocurile Olimpice de la Paris
„Rentele viagere prevăzute la art. 64 din Legea educației fizice și sportului nr. 69/2000, cu modificările și completările ulterioare, se acordă în cuantumul aflat în plată în luna decembrie 2023”, se arată în Ordonanţa de Urgenţă, emisă la sfârșitul anului trecut.
Ultima apariție în spațiul public a Nadiei Comăneci a fost chiar la Jocurile Olimpice de la Paris, unde a apărut alături de alte figuri legendare ale sportului mondial. A purtat chiar flacăra olimpică alături de Rafael Nadal, Serena Williams și Tony Parker. Citește și Recalculare pensii 2024. Ministrul Muncii, anunţ aşteptat de toţi pensionarii din România. „Suntem pregătiţi”
Născută la Onești, județul Bacău, pe 12 noiembrie 1961, Nadia a plecat de jos și a atins cele mai înalte culmi în sportul de performanță, fiind printre primele gimnaste care au dus această disciplină la rang de artă. Talentul său incomensurabil, coroborat cu munca asiduă încă de la o vârstă fragedă au fost rețeta unei carierei de succes, la care mulți sportivi cu reale calități nici măcar nu îndrăznesc să viseze. A dat pur și simplu sistemul peste cap în 1976, la Jocurile Omlimpice de la Montreal, atunci când a obținut primul 10 olimpic din istoria gimnasticii.
„Ultimul lucru pe care l-am văzut clar a fost apariția notei pe tabela electronică, adică acel 1.00 – din lipsă de prevedere – care a făcut înconjurul lumii, exprimând, parcă, revolta omului împotriva tehnicii atotstăpânitoare”, nota marele Ioan Chirilă în cartea intitulată simplu: „Nadia”.