Ce se întâmplă cu metroul din Drumul Taberei. Când va fi gata Magistrala 5

de: Alexandra Chivu
27 06. 2019

Metroul din Drumul Taberei întârzie să apară, deși lucrarea ar fi trebuit să fie gata la finalul acestui an, așa cum a anunțat conducerea Metrorex. Cu lămuriri a venit chiar liderul sindicatului de la metrou, Ion Rădoi, joi, menționând că darea în folosință a Magistralei 5 ar putea avea loc în 2020.

Magistrala 5 din Drumul Taberei întârzie să apară

Liderul sindicatului de la metrou, Ion Rădoi, a declarat, joi, că Magistrala 5 din Drumul Taberei ar putea fi folosită în anul 2020, și nu la finalul anului curent, după cum anunța conducerea Metrorex încă de la începutul anului. De asemenea, Rădoi, inflamat din cauza acuzațiilor care i se aduc, a povestit că în anul 2011, când s-a declanșat acea lucrare, la Magistrala 5, spunea că în 2020 o să fie dată în exploatare, moment în care i s-a spus că este Bruncar (Silviu Bruncar, n.r), dat fiind că angajamentul era pentru 2015.

Aflați la mijlocul anului 2019, Rădoi declară că, după părerea sa, cu toate angajamentele luate, crede că ”o să ne prindă 2020 pentru a se da în exploatare Drumul Taberei – Ghencea”. Pe de altă parte, directorul Dumitru Șodolescu a declarat recent că lucrările sunt finalizate în proporție de 99,5%, iar finisajele în proporție de 90%. Conform spuselor acestuia, luna viitoare va fi realizată alimentarea cu energie electrică, urmând ca lucrările de automatizare să fie finalizate pe 23 noiembrie.

Magistrala 5 din Drumul Taberei ar putea fi folosită în anul 2020

Magistrala Rahova – Colentina

De asemenea, Metrorex are în plan să construiască o nouă magistrală de metrou în Capitală: Rahova – Colentina, ce va lega orașele Bragadiru și Voluntari. Despre ea s-au tot purtat discuții din 2017, când stațiile au fost prezentate pe forumul Asociației Pro Infrastructura, și până acum. Proiectul grandios este menit să rezolve o parte din problema traficului din București. Din nefericire, nici de ea nu ne vom bucura în scurt timp, finalizarea lucrărilor anunțându-se în anul 2040.