Ce se întâmplă cu fix 1 minut înainte să mori. Oamenii de știință au făcut o descoperire uimitoare

Ce se întâmplă cu fix 1 minut înainte să mori. Oamenii de știință au făcut o descoperire uimitoare
Ce se întâmplă cu fix 1 minut înainte să mori

Trecerea omului în neființă continuă să reprezinte un adevărat mister pentru oamenii de știință. Aceștia au stabilit foarte clar ce înseamnă moartea – atunci când nu mai există posibilitatea de a fi înviat –  și care sunt cauzele care conduc la ea, care sunt multiple. La numai o secundă după ce organismul încetează să mai trăiască, în interior încep transformările. Acesta este punctul de la care nu mai există cale de întoarcere. Dar, te-ai întrebat vreodată ce întâmplă cu un minut înainte să mori? Vei afla răspunsul în acest articol.

Ce se întâmplă cu 1 minut înainte să mori

Cercetătorii de la American Society of Chemists au ajuns la un consens cu privire la lucrurile care se întâmplă cu doar câteva clipe înainte ca o persoană să înceteze din viață. Ei au luat spre analiză cazul unui individ care a fost înjunghiat și au stabilit care sunt procesele care se declanșează în corp. Ei spun că înainte de moartea biologică, organismul trece printr-o stare de moarte clinică.

Mai exact, senzația unei morți violente este aceeași cu cea pe care o trăiești atunci când privești un film horror, potrivit savanților. Acest lucru se întâmplă deoarece creierul nostru are aceeași reacție în ambele cazuri.

Atunci când o persoană este înjunghiată, oamenii de știință au determinat că inima se oprește, la fel și respirația (moarte clinică), dar nu și creierul, care lucrează, dimpotrivă, din ce în ce mai intens, motiv pentru care cei care au fost salvați de la moarte clinică au spus că au văzut acea lumină puternică. Acesta este faza în care, dacă intervin cadrele medicale, oamenii pot fi readuși în simțiri. În caz contrar, ei trec în stadiul de moarte biologică, din care nu mai pot fi salvați.

Ce se întâmplă cu corpul uman, la 100 de ani după moarte

Corpul uman este format din 200 de oase, câteva trilioane de microbi și 37 de trilioane de celule. Cu toate că moartea este considerată sfârșitul vieții unui om, trupul acestuia încă mai are drum de parcurs. Nu durează mult timp până când corpul tău pierde lucrurile care te definesc.

Oamenii de știință au descoperit ce se întâmplă în corpul uman înainte și după ce mori
Oamenii de știință au descoperit ce se întâmplă în corpul uman înainte și după ce mori

La doar câteva minute după deces, primul organ care se duce este creierul. Atunci când inima nu mai bate, se oprește fluxul sanguin care trebuie să transporte oxigen la organe sau țesuturi. Fără sânge, cele mai active organe și țesuturi care au nevoie de cel mai mult oxigen se opresc primele. Rezultatele sunt, ei bine, umede, deoarece celulele care compul aceste organe sunt 70% apa. Fără oxigenul care le menține în viață celulele se distrug, lăsând în urma lor lichid.

Ce se întâmplă după 10 ore? Ei bine, începe un proces și mai problematic în stomac. Sistemul imunitar, mort și el, nu mai poate menține trilioanele de microbi înfometați care te ajută să digeri hrana. Așadar, aceștia scapă. Călătoresc înspre intestinele joase prin țesuturi, vene și artere. În doar câteva ore ajung la ficat și la vezica biliară, care conține fierea necesară pentru descompunerea grăsimilor. După ce microbii mănâncă aceste organe, fierea începe să curgă în corp dându-i o culoare galben-verzuie.

Din ziua doi până în ziua patru, microbii sunt peste tot. Aceștia produc gaze toxice ca amoniacul sau hidrogenul sulfurat, care se extind umflând corpul și dându-i un miros neplăcut.

Peste un an, hainele din bumbac se dezintegrează pe măsură ce fluidele corporale le descompun. Din acest moment, nu se mai întâmplă nimic dramatic pentru o bună perioadă de timp.

După un secol, ultimele oase rămase se vor transforma în praf, lăsând în urmă doar cele mai durabile părți din corpul tău: dinți, ceară și nailon.