Ce se întâmplă cu factura ta dacă ții frigiderul la 5 grade și congelatorul la -18 grade Celsius

de: Bișinicu Andreea
04 10. 2022

În ultimele luni, românii au apelat la tot felul de trucuri pentru a economisi bani și de a reduce facturile la curent, gaze și apă. Din cauza faptului că prețurile au crescut foarte mult, majoritatea preferă să strângă cureaua și să facă economii. Iată cum poți reduce factura la energie electrică.

Cum reduci factura la lumină cu ajutorul frigiderului

În timp ce unii scot aparatele electrocasnice din priză, pe timp de noapte, iar majoritatea cumpără becuri economice pentru a ilumina casa, românii se chinuie să găsească cele mai bune soluții pentru a plăti cât mai puțin la facturile de energie electrică.

Studiile arată că frigiderul consumă cel mai mult curent din casă, motiv pentru care trebuie să fii extrem de atent ce marcă de refrigerator cumperi, ce capacitate are, precum și la ce gradație menții temperatura dinăuntru.

De exemplu, specialiștii te sfătuiesc să setezi termostatul la 4 – 5 grade în interiorul frigiderului și la -18 grade în congelator. Acestea sunt temperaturile potrivite ce te vor ajuta să îți asiguri cele mai bune costuri de funcționare, precum și păstrarea alimentelor în condiții optime.

Un alt truc important este să ții mereu frigiderul și congelatorul pline cu alimente și produse alimentare. În acest fel, frigiderul nu se va răci degeaba. Apoi, este important să dezgheți refrigeratorul cât mai des.

Trucuri geniale pentru ca frigiderul să nu consume mult curent

Poate nu știai asta, dar potrivit specialiștilor, un strat de gheață de 5 milimetri poate crește consumul de energie cu 30%. Mai mult de atât, atunci când alegi un nou congelator, trebuie să te asiguri că vei alege unul cu tehnologia Frost Free.

De asemenea, este esențial să păstrezi și exteriorul frigiderul curat, deoarece ventilația insuficientă crește consumul energetic cu până la 10%. Nu uita să verifici întotdeauna garnitura frigiderului. Asigură-te de faptul că ușa se închide foarte bine, în caz contrar, va intra aer în interiorul refrigeratorului.

În altă ordine de idei, este indicat să nu instalezi frigiderul sau congelatorul lângă o sursă de căldura, precum un cuptor sau un radiator. Mai mult de atât, frigiderul trebuie ferit de lumina directă a soarelui, deoarece căldura inutilă reduce eficiența compresorului și a condensatorului.

Citește și Obiectul din casă care consumă mult curent. Te aşteptai la cuptor sau frigider, dar e altceva