Ce se întâmplă cu elevii din localități în carantină care învață în alte orașe. Ministrul Educației a făcut anunțul zilei

Ce se întâmplă cu elevii din localități în carantină care învață în alte orașe. Ministrul Educației a făcut anunțul zilei
Ministrul Sorin Cîmpeanu: ”Un număr între 200 și 300 de elevi aflați în scenariul roșu”

Așa cum relatam într-un alt material, astăzi au început simulările pentru Bacalaureatul 2021. Majoritatea liceeenilor de clasa a XII-a șia XIII-a sunt deja în febra primului examen la Limba și Literatura Română. În acest context ministrul Sorin Cîmpeanu a vorbit despre liceeni care se află în zonele carantinate sau în scenariul roșu.

Ministrul Sorin Cîmpeanu radical în ceea ce privesc simulările de Bacalaureat

În acest moment, datorită creșterii indicelui ratei de infectări, multe orașe sunt sub incidența scenariului roșu. Astfel se face că în aceste zone instituțiile de învățământ preuniversitar sunt închise, iar elevilor li s-a predat exclusiv online. Ministrul Sorin Cîmpeanu, într-un interviu acordat Edupedu.ro, a fost radical în răspunsuri când s-a ajuns la examenele de simulare pentru Bacalaureatul de anul acesta, declarând:

”Nu știu dacă domnul ministru Vlad Voiculescu a spus lucrul ăsta. Pentru că situația este următoarea: în România, sunt 78 de licee în care nu se organizează simularea din 1.577, adică 5%.

Acolo unde sunt copii care învață în zone în care se organizează simularea, dar locuiesc în zone carantinate, atâta vreme cât există disponibilitatea de a ieși dintr-o zona carantinată pentru a merge la cumpărături, spre exemplu, nu văd de ce ar fi mai puțin important să poți merge mâine la simularea pentru un examen care este determinant pentru viitorul oricărui tip tânăr, examenul de bacalaureat, pentru a susține proba de limba română.”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

”Un număr între 200 și 300 de elevi aflați în scenariul roșu”

Examenele de simulare au loc între 22 și 25 martie anul curent, la nivel național. În opinia ministrului, în țară sunt un număr redus de elevi în situația scenariului roșu. Iar asta, în opinia oficialului, nu ar trebui să constituie un impediment în participarea elevilor la examenele de simulare. Încă de la anunțul scenariu roșu, ministrul Sorin Cîmpeanu a susținut ideea menținerii școlilor deschise, la nivel național.

” (..)  este vorba despre un număr între 200 și 300 de elevi aflați în situația aceasta la nivel național. Nu știu dacă toți cei aproape 300 de elevi vor merge. Sau dacă vor dori să meargă pentru că nu este un examen obligatoriu. Dar dacă 200 dintre ei vor dori să meargă sunt convins că nu aceasta va fi măsura care va genera creșterea ratei de infectare.

Atenție vorbim de elevi de clasa a XII-a și a XIII-a care nu merg însoțiți de părinți la școală, dată fiind vârsta pe care o au. Deci eu susțin în continuare cu principiul conform căruia școlile trebuie să fie închise ultimele.”, mai mai declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.