Ce se întâmplă cu dinții după moartea oamenilor. Este pur și simplu uimitor

de: Ștefan R. Apostol
11 07. 2022

Ce se întâmplă cu dinții după moartea oamenilor? Uneori, au fost dezgropate schelete care au stat în pământ timp de 2000 de ani și care au dinți. În aceste cazuri, de multe ori, dinții arată de obicei în stare foarte bună. Cum se face atunci că dinții moderni se deteriorează și au nevoie de o atenție constantă? O altă întrebare ar fi ce se întâmplă cu dinții după moartea oamenilor, iar răspunsul este pur și simplu uimitor.

Ce se întâmplă cu dinții după moartea oamenilor?

Poate că este o întrebare puțin morbidă, dar răspunsul este fascinant. Dacă ați văzut vreodată un schelet, poate ați observat că dinții lor sunt într-o formă incredibil de bună, chiar și atunci când restul rămășițelor lasă de dorit.

Și mai uimitor este de ce cariile dentare nu par să aibă impact asupra morților, dar asta pentru că bacteriile dentare care duc la apariția cariilor dentare au nevoie de un corp viu pentru a se dezvolta. Atunci când o persoană moare, la fel se întâmplă și cu bacteriile dentare. Moartea duce la o oprire instantanee a cariilor dentare, dar acesta este un preț destul de mare de plătit.

Se poate spune că dinții unei persoane sunt cea mai durabilă parte a corpului după moarte. Chiar și în cazul scheletelor antice, multe dintre rămășițe au încă dinții intacți. Cu toate acestea, scheletele antice sunt adesea bine conservate și datorită mediilor foarte uscate sau umede. Rămășițele vechi de câteva mii de ani și care încă afișează un zâmbet solid sunt o priveliște de admirat.

Este pur și simplu uimitor. Există aur în acești dinți!

Este posibil să fi auzit povești despre cadavrele exhumate ilegal în epoca occidentală pentru a recupera aurul din dinți. În mod șocant, acest lucru se întâmplă și astăzi.

În 2012, un îmbălsămător din Denver a fost acuzat că a furat aurul din cadavrele de care era însărcinat, apoi s-a întors și a vândut piesele la casele de amanet.

Adrian Kline a fost, de asemenea, acuzat că a mințit casele de amanet. Potrivit unei case de amanet din Colorado, o singură coroană de aur poate ajunge la 700 de dolari, în funcție de calitate.

Cu toate acestea, aurul este rar mai este folosit ca plombă. În schimb, amalgamul este una dintre cele mai populare opțiuni, împreună cu o varietate de alte opțiuni de culoarea dinților.

Cu toate acestea, este clar că, dacă aveți plombe de aur, ar fi bine să vă luați măsuri de precauție suplimentare atunci când vă redactați testamentul. Aurul poate dura la fel de mult ca și dinții defuncților, dar este un obiect mult mai valoros, în special pentru cei care știu.

Ni se descompun dinții după moarte?

Când te gândești la mortalitatea condiției umane, se pare că totul se estompează și se termină odată cu inevitabilitatea morții. Dar, chiar dacă viața unei persoane poate înceta să mai funcționeze pe tărâmul fizic, corpul continuă chiar și după descompunere.

Este o întrebare un pic morbidă, dar dinții se descompun? Nu, dinții nu se descompun odată cu corpul după moarte. Este unul dintre puținele lucruri care rămân mult timp după ce o persoană a murit.

Smalțul se descompune și unii dinți se desprind de pe maxilar. Dar dinții în sine nu se descompun. Dinții sunt, în esență, os.

Osul este un material puternic, durabil și robust, conceput pentru a rezista la orice. Acesta este motivul pentru care veți găsi mumii și alte descoperiri antice în care scheletele sunt aproape intacte. Osul, deși este un material natural, nu este nici pe departe la fel de organic sau biodegradabil ca alte părți precum ochii și pielea.

Ce se întâmplă cu dinții după moartea oamenilor? Se descompune smalțul dinților după moarte?

Da, smalțul dentar se descompune după moarte, conform unui studiu din 1980 realizat de DW Holcomb pentru Calcified Tissue International și publicat în National Library of Medicine.

Învelișul delicat este un material biodegradabil, organic și pe bază de apă, care se estompează și se descompune cu timpul. Odată ce corpul atinge un anumit interval de temperatură împreună cu anumiți intermediari de CO2, smalțul dinților începe să se descompună.

Cad dinții în timpul descompunerii?

Nu este neobișnuit ca unii dinți să cadă de pe maxilar în timpul sau după descompunere. Deși dinții în sine nu se descompun, dinții se vor desprinde la un moment dat în timpul compoziției. De asemenea, acest lucru se poate întâmpla mult timp după ce carnea, organele și alte părți au dispărut.

Există mai multe motive pentru care dinții ar putea cădea în timpul procesului de descompunere. În primul rând, ar putea fi din cauza problemelor dentare pe care persoana le-a suferit în timpul vieții.

Astfel, atunci când gingiile își încep procesul de descompunere și se retrag înapoi, acestea fac ca unii dinți să cadă de pe maxilar. Un alt motiv ar putea fi din cauza animalelor de carnasieră. Activitatea acestora ar putea cauza căderea dinților.

De asemenea, lucrările dentare pe care persoana le-a avut în timpul vieții ar putea însemna că dinții nu erau reali. Dacă persoana a avut proteze dentare, dispozitive parțiale sau plombe, aceste lucruri pot face ca dinții să se prăbușească.

Ce se întâmplă cu dinții după moartea oamenilor? De ce cariile dentare din timpul vieții nu afectează dinții morților?

Ai crede că problemele și problemele dentare pe care o persoană le-a avut în timpul vieții ar continua și după moarte. Mai ales dacă luăm în considerare procesul de descompunere în ansamblu, ar părea logic.

Cu toate acestea, nu este cazul. Bacteriile care cauzează cariile dentare în timp ce cineva este în viață se opresc la moartea acestuia. Acest lucru se datorează faptului că bacteriile au nevoie de o gazdă vie pentru a se dezvolta.

Atunci când o persoană moare, la fel și bacteria. Aceasta nu pare să aibă impact asupra celor morți și, de fapt, pare să se oprească instantaneu la moarte.

Concluzie

Dinții sunt un aspect interesant atunci când ne gândim la moarte și la ceea ce se descompune sau nu. Ei sunt os, așa că, la fel ca restul scheletului, vor rămâne timp de secole după ce o persoană sau un animal a murit.

Partea bună este că acest lucru ne-a permis, în epoca modernă, să descoperim și să învățăm despre strămoșii noștri, ce mâncau și cum își foloseau gura.