Ce se întâmplă cu covid-19 când e ger afară. Informații de ultimă oră de la specialiști

Ce se întâmplă cu covid-19 când e ger afară. Informații de ultimă oră de la specialiști
Ce se întâmplă cu covid-19 când e ger afară. Informații de ultimă oră de la specialiști

Din ce  în ce mai mlte informații noi despre virusul Covid-19 care a devastat mapamondul au apărut în spațiul public. Cele mai recent scot la iveală faptul că virusul Covid-19 are un nivel la care poate muri în câteva minute. Detaliile au fost preluate imediat de pesa străină, în completare cu explicațiile specialiștilor.

Frigul uscat scade circulația pentru virusul Covid-19

Un studiu dat recent publicității vine cu vești pozitive, am putea spune. Conform cercetătorilor, virusul Covid-19 poate muri în câteva minute dacă este supus la frig uscat. Potrivit unui studiu realizat de o filială Météo France, virusul Covid-19 circulă mai puțin în aer sub -3 grade în termomentre.

O filială a Météo France a investigat picăturile din aer pe care se agață virusul. Cercetătorii au dezvoltat un indice climatic prin trecerea umidității și temperaturii.

Rezultatul cercetării arată că între -3 grade și 13 grade, și între 60-90% umiditate, picăturile rămân în suspensie și favorizează circulația pentru virusul Covid-19 ceea ce nu se întâmplăatunci când este vreme caldă sau frig foarte uscat. Studiul se bazează pe primul val de infectări din întreaga lume și corespunde experienței doctorului Jean-Paul Hamon, medic generalist.

”Sub -3 grade până la -4 grade, aerosolii au dificultăți în a rămâne în suspensie și vor cădea foarte repede. Acest lucru ar putea reduce capacitatea acestor picături de a transmite virusul Covid-19”, explică Alix Roumagnac, președintele Predict Services.

Cercetătorii din Hong Kong caută noi modalități de extirpare

În paralel cu cercetările făcute de francezi, și publicarea rezultatelor. un grup de alți cercetători, din Hong Kong, au făcut același lucru. Datele nu sunt încă finale, dar conform acestora, se confirmă, într-un fel sau altul, cele declarate de francezi.

Cercetători, din Hong Kong au măsurat mai întâi care este stabilitatea virusului la diferite temperaturi. Virusul Covid-19 în mediu de transport a fost incubat timp de până la 14 zile și apoi testat pentru infectivitatea sa, spun specialiștii chinezi. Virusul Covid-19 este foarte stabil la 4 grade, dar sensibil la căldură.

La 4 grade s-a înregistrat doar o reducere a titrului infecțios în ziua 14. Odată cu creșterea temperaturii de incubație la 70 de grade, timpul de inactivare a fost redus la 5 minute. Experții chinezi spun că au continuat testele pentru stabilitatea acestui virus pe diferite suprafețe și lăsat la temperatura camerei, de 22 de grade, cu o umiditate relativă de aproximativ 65%.

”Obiectele inoculate recuperate la momentele dorite au fost imediat îmbibate cu 200 μL de mediu de transport al virusului. Procesul a durat timp de 30 de minute pentru a eluda virusul Covid-19. Prin urmare, această recuperare a virusului nu reflectă neapărat potențialul de a prelua virusul Covid-19  din contactul ocazional.

Niciun virus infecțios nu a putut fi recuperat din hârtie de tipărit și șervețel după o incubare de 3 ore, în timp ce niciun virus infecțios nu a putut fi detectat pe lemnul și pânza tratată în ziua 2.”, spune raportul experților din Hong Kong.

În schimb, virusul a fost mai stabil pe suprafețe netede, mai spune raportul. Niciun virus infecțios nu a putut fi detectat de pe suprafețele netede tratate în ziua 4, de pe sticlă și bancnotă, sau ziua 7, de pe oțel inoxidabil și plastic.