24 oct. 2020 | 19:40

Ce se întâmplă cu circulația pe timp de noapte. Ludovic Orban a făcut anunțul chiar azi

Știri generale
Ce se întâmplă cu circulația pe timp de noapte. Ludovic Orban a făcut anunțul chiar azi
Ce se întâmplă cu circulația pe timp de noapte. Ludovic Orban a făcut anunțul chiar azi

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, la Arad, că este în evaluare o eventuală decizie privind restricționarea circulației pe timp de noapte, din cauza pandemiei de COVID-19.

Ludovici Orban, anunț îngrijorător: libera circulație pe timp de noapte ar putea fi restricționată

Ludovic Orban s-a aflat la Arad, sâmbătă, unde a declarat că se evaluează posibilitatea unei hotărâri privind restricționarea liberei circulații pe timp de noapte, în condițiile în care tot mai multe localități depășesc pragul de 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, inclusiv Capitala.

Întrebat în cât timp s-ar putea ajunge la o astfel de decizie, șeful Executivului a răspuns: „Se face evaluare pentru că deja sunt localităţi importante, printre care şi Bucureşti, unde urmărim rezultatele aplicării măsurilor în vigoare”.

Ce se întâmplă cu circulația pe timp de noapte. Ludovic Orban a făcut anunțul chiar azi

Premierul Ludovic Orban

„Avem în evaluare o astfel de decizie. Vrem să vedem în schimb efectul măsurilor pe care le-am stabilit prin lege şi prin Hotărârea de Guvern de prelungire a stării de alertă în cazul depăşirii indicelui de 3 la mia de locuitori”, a afirmat Ludovic Orban.

Miercuri, președintele Klaus Iohannis a declarat că o decizie privind o eventuală carantinare a Capitalei și a județelor cu incidența peste 3 trebuie să vină în urma unei propuneri din partea experților în domeniul sănătății. Șeful de stat a menționat că nu a auzit o astfel de propunere: „Eu nu îmi doresc să ajungem la carantinarea Bucureștiului”.

Capitala, condus sub scenariul roșu

Bucureștiul a trecut în scenariul roșu, după ce în data de 19 octombrie a depășit cifra de 3 cazuri la mia de locuitori, respectiv 3,2%. Autoritățile au avut de atunci încolo 24 de ore la dispoziție să implementeze o nouă serie de măsuri, printre care: masca să devină obligatorie în toate spațiile deschise, restaurantele, cafenelele, barurile și sălile de jocuri să se închide, concertele și evenimentele private să fie interzise și închiderea școlilor.

Tot mai multe școli cad. Tabletele promise elevilor sunt în depozite

Ce se întâmplă cu circulația pe timp de noapte. Ludovic Orban a făcut anunțul chiar azi

O șosea din București

Deși Bucureștiul funcționează acum după regulile scenariului roșu și multe alte localități se apropie de acesta, școlile sunt în continuare nepregătite. Dintre cele 250 de mii de tablete promite la începutul pandemie de autorități, doar 26 de mii au ajuns la copii. Scandalos este că, inclusiv în Capitală, 100 mii au stat sigilate în depozitul inspectoratului școlar mai bine de două săptămâni. Motivul? Niciun angajat nu s-a gândit să le repartizeze.

„Cei care sunt acasă primesc sarcini de lucru, se ţine legătura cu ei de fiecare profesor în funcţie de posibilităţile tehnice. Noi am avea nevoie de cel puţin 24 de săli cu laptop, camere performante, ca să putem aplica aşa zisa scoala online sincron”, a spus Dorin Zăpadă, director școală 131, pentru Știrile PRO TV.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro