Ce se întâmplă cu certificatul de deces al Alexandrei Măceșanu, după ce a fost emis de INML

de: Andrei Simion
30 09. 2019

Cazul de la Caracal se complică tot mai mult. Autoritățile par depășite de situație și fiecare mișcare pe care o fac pare să fie doar o altă încercare nereușită de a mai desluși puțin din misterul care învăluie cazul. După ce INML a emis certificatul de deces al Alexandrei Măceșanu, procurorii nu au mers încă să îl ridice.

Certificatul de deces al Alexandrei Măceșanu nu a fost ridicat de procurori

În ultimul timp, Alexandru Cumpănașu a criticat în dese rânduri expertizele de la INML din care a reieșit că dinții și oasele găsite în butoiul din curtea lui Gheorghe Dincă aparțin Alexandrei Măceșanu. În timp ce DIICOT se gândea să nu mai colaboreze cu INML în acest caz, Cumpănașu cerea o expertiză în străinătate. Între timp, INML a emis certificatul de deces al tinerei de 15 ani, însă procurorii nu au mai mers să îl ridice.

Ancheta în cazul Caracal înaintează cu greu. În urmă cu doar câteva săptămâni, procurorii au mers acasă la familia Alexandrei și au cerut buletinul fetei, care era necesar pentru eliberarea certificatului de deces, însă părinții tinerei au refuzat. O situație asemănătoare s-a petrecut și în cazul familiei Luizei Melencu. Mama fetei a refuzat să meargă la DIICOT pentru recoltarea de probe biologice, mascații au descins la locuința familie Melencu, iar bunicul tinerei a amenințat că își dă foc dacă nu sunt lăsați în pace.

Atât mama Luizei, cât și bunicul au ajuns la spital după această scenă. Monica Melencu a ieșit prima din spital, iar bunicul Luizei s-a externat pe semnătură când a auzit că femeia a acceptat să meargă la DIICOT pentru recoltarea de probe biologice. Luni dimineață, ea a mers la sediul central al DIICOT, iar la ieșire a declarat că s-avsimțit umilită de către procurori, prezicând că a fost amenințată.