Ce se întâmplă chiar acum la Marius Nasta. Dr. Beatrice Mahler a făcut anunțul: ”O premieră”

de: Rosu Ioana
16 11. 2021

Managerul de la “Marius Nasta” vine cu vești bune după un lung șir de avertismente și semnale de alarme. Potrivit medicului Beatrice Mahler, în spitalul pe care îl conduce se văd primele semne îmbucurătoare ale noilor restricții.

Locuri libere în secțiile Covid-19

De săptămâni întregi, România se află într-un scenariu extrem de sumbru, astfel că pacienții au așteptat neputincioși pe holurile spitalelor pentru a se elibera un pat în secțiile Covid-19 sau la ATI. Astfel, pentru prima oară în ultimele patru săptămâni, medicul Beatrice Mahler anunță că există paturi libere în secțiile de Covid-19, în timp ce Terapiile Intensive sunt la fel de pline.

„Lucrurile stau puțin mai bine dacă vorbim de pacienți internați în secții. Au început să scadă numărul de pacienți. Avem chiar locuri libere, ceea ce nu s-a întâmplat în ultimele patru săptămâni. Este ceva ce s-a întâmplat în ultimele trei zile și e bine că suntem în această direcție”, a declarat Mahler luni seară, la B1TV.

Potrivit datelor existente la nivelul CNCCI la data de 16 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 4.128 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 397 decese dintre care 54 anterioare.

De altfel, rata de incidență a infectărilor din ultimele 14 zile a scăzut, luni, la 5,78 la mia de locuitori, după ce duminică fusese înregistrată o incidență de 6,26 la mia de locuitori, potrivit Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București.

Din fericire, datele înregistrate în ultimele zile indică o scădere constantă, după ce în ultimele luni, aceasta crescuse de la un minim de 0,03 la mie, la începutul lunii iunie, până la 16,54 la mie, valoare maximă înregistrată pe data de 22 octombrie.

“Riscul să apară infecții este foarte mare”

Beatrice Mahler speră lucrurile să se îndrepte în direcția bună, atât din punct de vedere al scăderii infecțiilor Covid-19, cât și a eliminării riscului de răspândire al infecțiilor spitalicești. Medicul susține că este nevoie urgentă de o igienizară completă a saloanele, cel puțin o dată la două săptămâni, dar și de schimbare a ventilatoarelor, intens folosite.

„Sigur, nu putem vorbi despre locuri libere în ATI și toate astea tind să ne ducă într-o direcție care sperăm că ne va permite să facem ceea ce trebuie făcut în spital, cel puțin la două săptămâni, adică o igienă completă cu dezinfecție a saloanelor. Când ai un număr foarte mare de pacienți, riscul să apară infecții în spitale este foarte mare. Această igienă extrem de profundă trebuie făcută.

Sperăm să avem timp să introducem ventilatoarele în procesul de revizuire completă pentru că sunt și au fost folosite extrem de intens. După valul unu, valul doi și mai ales valul trei toate ventilatoarele noi au trebuit reparate complet, fiind extrem de mult folosite”, a concluzionat Beatrice Mahler.