Ce se întâmplă acum la Spitalul Sfântul Pantelimon din București, după ce doi medici au fost reținuți. Demisii și internări blocate

de: Violeta Badea
08 08. 2024

La Spitalul Sfântul Pantelimon din București, situația s-a agravat considerabil după ce doi medici de la Secția de Anestezie-Terapie Intensivă (ATI) au fost reținuți sub acuzația de omor calificat cu premeditare, într-un caz cunoscut sub numele de ”Morți suspecte”.

Medicii ATI de la Spitalul Sfântul Pantelimon, revoltați după reținerea colegelor lor

Două doctorițe ATI de la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală au fost reținute, fiind acuzate că ar fi provocat intenționat decesul unui pacient de 54 de ani.

În urma acestui eveniment, majoritatea medicilor din secția ATI și-au anunțat demisia din gărzi, ceea ce a dus la blocarea internărilor în unitatea sanitară, potrivit news.ro.

Deși pacienții aflați deja în secția de Terapie Intensivă beneficiază de îngrijire continuă, unitatea medicală se confruntă cu o criză severă de personal care împiedică primirea de noi pacienți.

S-a schimbat și conducerea spitalului

De asemenea, în urma incidentului, directorul medical al spitalului a demisionat, iar managerul a anunțat că va renunța la funcție în câteva zile.

Această decizie a fost luată pentru a nu lăsa unitatea fără conducere în perioada de tranziție, dar provocările rămân uriașe. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a subliniat importanța asigurării funcționării continue a spitalului și a promis că vor fi implementate măsuri pentru a aborda criza de management și personal.

Oficialul a menționat că demisia managerului va fi efectivă doar după ce un nou conducător va fi numit, pentru a asigura continuitatea serviciilor.

Citește și Patru cadre medicale de la Spitalul Pantelimon, duse la audieri la Serviciul Omoruri. Ar exista probe solide că ar fi redus intenționat dozele de tratament!

Ministrul Rafila se va deplasa la Spitalul Sfântul Pantelimon pentru a evalua situația

Ministrul Alexandru Rafila a declarat că este esențial ca orice încălcare a codului deontologic să fie investigată și sancționată corespunzător. El a subliniat că, deși presiunea publică este mare, vinovații trebuie să răspundă pentru faptele lor, iar sistemul medical nu trebuie generalizat pe baza acestor incidente.

Oficialul a afirmat că va merge personal la Spitalul Sfântul Pantelimon pentru a evalua situația și a asigura că măsurile necesare sunt luate pentru a restabili funcționarea normală a spitalului.

Citește și Rezultatele anchetei în cazul pacienților morţi la secţia ATI din Spitalul Sfântul Pantelimon din Bucureşti: „Nişte minciuni”!