Ce scrie în diploma de studii a lui Nicușor Dan. Contracandidații lui ar trebui să se teamă de asta

Ce scrie în diploma de studii a lui Nicușor Dan. Contracandidații lui ar trebui să se teamă de asta

Astăzi, 27 septembrie, bucureștenii și-au ales viitorul primar al Capitalei, în persoana lui Nicușor Dan. Rezultatul este deocamdată parțial real, până la momentul oficializării de către BEC a rezultatelor alegerilor locale 2020.

Ce scrie în diploma de studii a lui Nicușor Dan

Nicușor Dan, candidatul PNL-USR PLUS  la funcția de primar al Capitalei, are o diplomă impresionantă. Puțină lume știe că acesta are un doctorat în matematică susţinut la Universitatea Paris XII. La momentul la care devenea absolvent al acestor cursuri avea 29 de ani. Conform CV-ului, Nicușor Dan este un matematician de mare clasă, absolvent al unui masterat şi al unui doctorat la Paris.

Contracandidații lui ar trebui să se teamă de asta

În perioada liceului, tânărul Nicușor Dan a fost olimpic de două ori, în 1987 şi 1988. După Revoluția din 1989 decide să plece în Franța pentru a-și definitiva studiile universitare. A intrat la una din cele mai bune universități franceze, Ecole Normale Superieure de Paris, unde a fost student între anii 1992-1995.

În 1998 reușește să-și ia doctoratul în cadrul Universității Paris XII. În același an decide să revină în România. În momentul plecării, în Franța avea un salariu de 2.000 de dolari, iar în țară ajunsese să lucreze pe 60 de dolari.

Ce scrie în diploma de studii a lui Nicușor Dan. Contracandidații lui ar trebui să se teamă de asta
Nicușor Dan, noul Primar General al Capitalei.

“Nu am suportat diferenţa culturală. Mai precis, diferenţa de transcendenţă dintre cele două culturi care îmi crea o stare de iritare permanentă. O limbă transmite o mentalitate şi mentalitatea occidentală îmi transmitea, minut cu minut: suntem – şi tu eşti – ceea ce facem, şi nimic mai mult. Or eu ştiam că sunt, şi semenii mei români văd în mine, mult mai mult decât ce reuşesc să fac”, povesteşte Nicuşor Dan într-o carte de interviuri.

După o perioadă în care și-a văzut de meserie, decide să intre în lumea ONG-urilor. Într-un interval relativ scurt, Nicușor Dan se face cunoscut prin acțiunile sale de prezervare a Bucureștiului. Candidează la două scrutinuri de alegeri locale pe care le pierde, la scor mare. La alegerile de anul acesta, chiar dacă independent, a fost susținut de PNL și de către USR-PLUS. Cu o campanie dură, dar și cu multe controverse legate de numele și acțiunile sale, Nicușor Dan a câștigat alegerile locale de anul acesta.

Este o victorie importantă atât a lui Nicușor Dan, cât și a alianței PNL USR-PLUS. O victorie importantă împotriva PSD-ului și a Gabrielei Firea, fostul Primar General al Capitalei. Rămâne să vedem rezultatele oficiale ale BEC, de luni dimineață și după, ce se va întâmpla din acel moment.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI