Ce sare se pune la murături. Detaliul la care trebuie să fii atent, altfel totul este în zadar

Ce sare se pune la murături. Detaliul la care trebuie să fii atent, altfel totul este în zadar
Ce sare se pune la muraturi

Atunci când pregătești saramura pentru murături, este foarte important să ții cont de anumite detalii esențiale, pentru ca marinada să iasă perfect, iar legumele să fie conservate cum trebuie. Indiferent că pui castraveți sau pepeni la murat, iată câteva trucuri geniale care te ajută în bucătărie.

Trucurile gospodinelor pentru a pune ușor murăturile

În primul rând, este important să alegi legumele ajunse la gradul optim de maturitate sau coacere, deoarece abia atunci vor avea cea mai mare concentrație de principii nutritive.

Înafară de gogonelele, toate legumele folosite (castraveții, pepenii, gogoșarii) trebuie să fie foarte sănătoase, fără pete, urme de mumifiere sau alte defecte.

De asemenea, verifică mereu că ai spațiu suficient de depozitare în pivniță, cămară sau alt loc umbros șin rece. Nu le lăsa la soare.

Mai mult de atât, gospodinele te sfătuiesc să nu pregătești mai multe murături decât poți mânca, deoarece la primăvară te vei trezi că ți-au rămas câteva borcane pe care vei fi nevoit să le arunci.

Ca murăturile să aibă un gust foarte bun, gospodinele te sfătuiesc să le pui în saramură. Acestea sunt probiotice naturale și au un efect benefic asupra imunităţii. Nu mai spunem cât de delicioase sunt, față de murăturile în oțet, care conțin mult zahăr și ingrediente procesate.

De obicei, românii pun castraveți, conopidă și varză la murat, în saramură. Cel mai important ingredient este, binențeles, sarea aleasă pentru marinadă.

Ce sare trebuie pusă la murături

Unii susțin că iodul din sarea de masă din comerț nu este recomandat pentru a fi pus în murături. Pe de altă parte, studiile arată că acest mineral nu are o influență decisivă și negativă asupra calității murăturilor.

Atunci când pui borcanele pentru toamnă, sfatul gospodinelor este să utilizezi sare pentru murături, denumită și sare pentru industria alimentară, care apare în magazine la jumătatea lunii septembrie. Conform celor specificate pe ambalaj, există sortimente de sare pentru murături care conțin iod și sortimente care nu conțin iod deloc.

De asemenea, sarea poate proveni din surse diferite, poate fi sare marină sau sare de ocnă. Indiferent de proveniență și compoziție, atât timp cât este recomandată pentru murături și alte conserve, poate fi folosită pentru a prepara cele mai bune murături.