Ce salariu colosal ar putea avea Klaus Iohannis din 2022. Toți românii visează la suma asta

Ce salariu colosal ar putea avea Klaus Iohannis din 2022. Toți românii visează la suma asta
Ce salariu colosal ar putea avea Klaus Iohannis din 2022

Ce salariu colosal ar putea avea Klaus Iohannis începând cu anul viitor. Iar asta pentru că odată cu majorarea salariului minim, salariile demnitarilor ar putea să crească din 2022. Dacă Executivul nu va decide plafonarea salariilor, veniturile demnitarilor vor fi cu mii de lei mai mari față de nivelul actual.

Ce salariu colosal ar putea avea Klaus Iohannis din 2022

Astfel, vor fi efecte în lanț ale creșterii salariului minim. Spre exemplu, dacă veniturile nu se vor plafona, președintele țării, Klaus Iohannis, ar putea încasa un salariu de 30.000 lei. Potrivit declarației de avere publicată în luna iunie, Klaus Iohannis are un salariu de 178.391 lei, față de anul trecut, când a câștigat 179.735 lei.

Dacă nu se va realiza înghețarea salariilor, creșterile veniturilor demnitarilor vor fi foarte mari. Președintele țării ar primi, deci, un salariu brut lunar de 30.600 de lei, față de 24.960, cât primește acum. Apoi, în cazul primului-ministru Nicolae Ciucă, majorarea va fi de la 23.920 la 29.325 lei.

Majorarea va fi însă cu mult mai substanțială pentru deputații și senatorii cu funcții de conducere în Birourile Permanente sau în comisiile parlamentare.

Prin urmare, cei doi președinți ai Camerelor, Marcel Ciolacu și Florin Cîțu, vor avea un salariu brut de 29.325 lei. De asemenea, creșterile salariale vor fi destul de consistente și pentru aleșii din localitățile mici. Spre exemplu, salariul unui primar de comună cu mai puțin de 3.000 de locuitori va crește de la 8.320 de lei la 10.200 lei.

Veniturile demnitarilor ar putea crește substanțial

De menționat este că salariul minim brut pe economie va crește începând cu 1 ianuarie 2022 de la 2.300 de lei la 2.550 de lei, dar principalii beneficiari sunt demnitarii ale căror venituri sunt stabilite în funcție de salariul minim.

Iar dacă noul guvern nu va decide să plafoneze salariile demnitarilor și în acest an, veniturile lor vor crește substanțial, în unele cazuri cu mii de lei față de nivelul actual. Momentan însă, Guvernul nu a dat publicității o cifră legată de impactul bugetar al creșterii lefurilor, dar aceasta s-ar putea apropia de 4 miliarde de lei.

Guvernul actual ia în calcul însă înghețarea din nou a salariilor demnitarilor.

„Sunt convins că vom avea această discuţie. Practic avem şi acea majorarea a salariului minim, cu siguranţă va exista acea ordonanţă care va îngheţa salariile demnitarilor”, a spus ministrul Florin Roman.

Un plus al anului viitor va fi faptul că 2022 nu le va aduce românilor taxe suplimentare și nici nu vor apărea majorări la taxele pe care trebuie deja să le achite către stat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI