Ce salariu are un angajat de la Lidl. Câți bani câștigă lucrătorii din Spania față de cei din România

de: Corina Oprea
24 07. 2023

Lidl este unul dintre cele mai cunoscute lanțuri de magazine din lume. Are unități comerciale în multe state, dar se pare că diferențele sunt mari, mai ales în ceea ce privește salariul. Află cu cât este plătit un angajat al Lidl România, dar și ce sume impresionante primește un om care lucrează pentru aceeași companie, dar în Spania.

Lidl Spania face angajări

Lidl este un lanț de magazine foarte dezvoltat, care se bucură de mare succes în multe state. Printre acestea se numără și Spania, unde veniturile lunare sunt unele extrem de mari, comparativ cu cele din țara noastră.

Lidl a scos mai multe locuri de muncă, conform anunțului făcut pe un portal pentru românii din diaspora. Mai exact, au nevoie de casieri și angajați în reaprovizionare, care se vor bucura de salarii surprinzătoare.

Este vorba despre 57 de locuri disponibile, cu posibilitatea să mai apară pe parcurs. Oferta de muncă este una atractivă, fiind anunțate 5 zile pe săptămână de lucru și 23 zile de concediu pe an, timp în care puteți reveni în țară sau să vă bucurați de frumusețile Spaniei.

Nu este un loc de muncă de ratat, mai ales pentru cei care vor să se stabilească peste hotare.

Ce salariu are un angajat Lild Spania

Conform informațiilor puse la dispoziție de românii plecați în afară, Lidl Spania oferă un salariu de 16.927 euro brut pe an. Astfel, ar fi vorba despre un salariu lunar de 1.209 euro, în 14 plăți.

Pentru cei care vor să primească salariul în 12 plătiți cu extras proporțional, ar veni undeva la 1.410 euro pentru fiecare lună muncită, în cazul unui angajat care nu are experiență.

Salariile din România nu se compară deloc cu cele din afară. Aici pretențiile sunt mai mari, iar salariile mult mai mici. De exemplu, Lidl România oferă undeva la 3000-4000 de lei pentru casieri cu cel puțin cinci ani experiență. Mai exact, 600 de euro, jumătatea venitului spaniol.

Un manager de magazin primește undeva la 7000 de lei pe lună, iar un adjunct manager aproximativ 5000 de lei. Se mai adaugă aici și câteva bonusuri, dar te bucuri de această performanță după 9-10 ani de muncă, nu din prima, așa cum e în cazul celor care au noroc să lucreze în Spania.