Ce să torni la rădăcina ardeilor din grădină în iulie. Udă-i cu acest amestec și te vei bucura de legume mari și frumoase
Legumele cultivate de noi în propria grădină sunt cele mai bune, dar au nevoie de îngrijire specială în aceste luni de vară, când temperaturile sunt foarte mari. Există un amestec secret pe care trebuie să-l turnați la rădăcină pentru a vă bucura de cele mai gustoase legume.
Cu ce trebuie stropiți ardeii în iulie
Dacă vă numărați printre cei care cultivați ardeii, trebuie să știți că au nevoie de o soluție specială pentru a nu ceda în fața căldurii și pentru a vă bucura de o recoltă bogată.
De regulă, ardeii nu sunt greu de cultivat, motiv pentru care mulți care stau la curte preferă să-i cultive. Chiar dacă nu sunt greu de cultivat, tot au nevoie de atenția noastră, mai ales în aceste luni de vară.
În această perioadă, plantele noastre au nevoie de foarte mult fosfor, potasiu, cât și bor, zinc, dar și magneziu. Un alt lucru esențial este calciul. Înainte de a folosi orice tip de îngrășământ, trebuie să ne asigurăm că plantele noastre sunt udate foarte bine.
În luna iulie, dar și august, specialiștii ne recomandă să stropim ardeii cu o soluție în care să se găsească 0,2% azot de calciu sau chelați de calciu. Veți avea nevoie de circa 50 ml la 10 litri de apă.
Soluția poate fi aplicată direct la rădăcina plantelor, într-o cantitate de 20 de grame la aproximativ 10 litri de apă.
Sfaturi pentru a avea ardei gustoși și sănătoși
Pe lângă îngrășământ, un lucru esențial de care ardeii noștri au nevoie este apa. Dacă doriți să îngrijiți corect ardeii din grădină și să aveți parte de o recoltă prosperă, trebuie să aveți mare grijă atunci când îi udați.
Este o plantă care iubește apa, dar nu trebuie să fie inundată. Specialiștii recomandă să udăm ardeii cel puțin o dată pe săptămână cu apă călduță. Dacă este caniculă, puteți să-i udați mai des.
De asemenea, în culturile de ardei, cele mai întâlnite pagube care pot apărea sunt produse de pătarea frunzelor și bășicarea fructelor, pătarea pustulară, putrezirea receptaculului și a semințelor sau făinarea.
Ca și dăunători, păduchele verde al piersicului, omida capsulelor și păianjenul roșu comun sunt cei mai întâlniți.