Ce să pui pe pui pe lângă lămâie pentru un gust special. Aşa fac marii bucătării, e un ingredient pe care îl ai mereu la îndemână
Carnea de pui stă la baza la o mulțime de preparate. Dacă sunteți în pană de idei de preparate, venim în sprijinul vostru cu un preparat gustos de pui. Bucătarii au dezvăluit secretul celui mai bun pui la cuptor. Iată ce ar trebui să pui pe pui pe lângă lămâie pentru un gust special!
Rețetă de pui la cuptor
Pentru prepararea puiului la cuptor cu usturoi, cimbru, rozmarin și lămâie vom avea nevoie de doar câteva ingrediente. Mai mult, prepararea acestui fel de mâncare nu va dura mai mult de 15-20 de minute.
Primul pas constă în prepararea unei creme de unt cu usturoi, cimbru, oregano, rozmarin, salvie, ceapa și lămâie. După ce amestecați aceste ingredinte puteți unge carnea de pui cu aceată pastă.
Dacă obțineți o cantitate mult prea mare de unt cu ierburi aromatice, atunci ar trebui să o băgați la congelator și să o refolosiți. Dacă optați pentru prepararea unui pui întreg, puteți pune înauntrul acestuia o lămâie tăiată în sferturi, vreo 10 căței de usturoi precum și câteva crenguțe de ierburi aromatice. De asemenea, în tavă puteți pune două cești de apă caldă.
Tot ce ne mai rămâne de făcut este să punem puiul la cuptorul încins la o temperatură de 220 de grade pentru 40 de minute.
Citește și: Ce să faci cu lămâile înainte de a le stoarce pentru limonadă. Aşa procedează şi cei de la baruri
Secretul unui pui delicios
Lămâia și cimbrul au un rol important. Lămâia va face ca puiul să fie mai fraged și să aibă o aromă fresh, specifică rețetei mediteranene. O bună parte din bucătari preferă să pună și cimbru pentru a oferi un gust special preparatului.
Citește și: A pus o jumătate de lămâie sub pat şi a scăpat de o mare problemă. Secretul pe care trebuie să îl ştii şi tu
Cum alegem puiul perfect?
De asemenea, există o serie de criterii după care putem să alegem puiul. Este important să alegem un pui a cărui carne să fie elastică, fermă și fragedă.
În ceea ce privește culoarea acesteia, este necesar ca aceasta să fie între galben și alb. Cât stă la rece, îl putem acoperi cu o pungă. Este important să consumăm carnea de pui în maxim 24-36 de ore. Dacă nu avem timp să-l gătim, am putea să-l congelăm.