Ce să pui neapărat în apa în care fierbi ouăle. Bucătarii de top folosesc acest truc, e foarte util
Majoritatea oamenilor aleg să consume mai ales la micul dejun ouă fierte tari sau moi. Gospodinele se conformează și le gătesc de câteva ori pe săptămână pentru cea mai importantă masă a zilei. Cu toate că pare o rețetă ușor de preparat, există și aici câteva tehnici care să îmbunătățească alimentul preferat al pofticioșilor. Bucătarii profesioniști au venit cu un truc deosebit. Ce trebuie să pună doamnele în apa în care fierb ouăle?
Truc pentru ouă fierte: ce trebuie să pui în apă atunci când le gătești?
Ouăle sunt preferate de majoritatea oamenilor mai ales la prima masă a zilei. Cei mai mulți aleg să le mănânce fierte tari sau moi, motiv pentru care gospodinele se conformează și le gătesc de câteva ori pe săptămână la micul dejun. Este foarte simplu să faci un astfel de preparat, dar chiar și acesta are trucurile lui.
Din fericire, bucătarii profesioniști au venit cu un sfat pentru toate doamnele în acest sens. Metoda este de ajutor pentru cei care nu tolerează mirosul de ouă fierte la primele ore ale dimineții. Poți apela la un ingredient pe care cu siguranță îl ai deja în casă pentru a rezolva simplu, rapid și ieftin problema.
Concret, trebuie să adaugi câteva picături de oțet în apa în care fierbi alimentul acesta pentru a neutraliza mirosul după ce acesta este gata de decojit. Mai mult decât atât, opțiunea în cauză este de ajutor și dacă vrei să îți iei la pachet câteva ouă fierte pe care cel mai probabil le bagi într-un recipient de plastic sau metal.
Nu vei mai avea deloc probleme cu mirosul dacă vei face asta și nu te vei mai simți jenat la pauza de masă din cauza preparatelor pe care ai ales să le consumi. Ouăle pot fi fierte tari sau moi, iar de obicei sunt servite cu avocado, bacon, mezeluri diverse sau brânzeturi mai slabe sau grase. De asemenea, poți să adaugi câteva felii de ouă într-o salată cu crutoane, șuncă, roșii și brânză ori în celebra salată orientală.
Alt truc pentru ouă
Bucătarii profesioniști știu cum să gătească perfect un ou. Acesta trebuie să fie pus în recipientul de pe foc după ce apa ajunge la o temperatură de fierbere. Pasul următor este să ai lângă tine un castron cu apă rece și gheață.
Lasă alimentul preferat de cei dragi în acest vas pentru cel puțin 5 minute, ulterior începe să dai jos coaja. Cu siguranță o să vezi că produsul este gata de mâncat în doar câteva secunde. Nu o să mai ai probleme cu micile coji care rămân prinse.