Ce să pui în zacusca de legume ca să iasă gustoasă. Gospodinele folosesc rețeta asta de 50 de ani
Toamna este anotimpul abundenței atât în piețe și grădini, cât și în bucătăriile și cămara gospodinelor. Iar zacusca este unul dintre preparatele specifice acestui anotimp, întrucât are la bază legume care sau copt în această perioadă. Haide să vedem, așadar, ce ar trebui să pui la zacusca cu legume.
Cum faci cea mai gustoasă rețetă de zacuscă de legume
Zacusca este unul dintre preparatele vedetă ale anotimpului de toamnă, care are la bază o mulțime de legume sare se găsesc din abundență în piețe sau în grădinile oamenilor în această perioadă.
Cum este vorba de un fel de mâncare foarte apreciat de toată lumea, zacusca se pregătește în aproape orice bucătărie. Prin urmare, în rândurile de mai jos, venim în sprijinul tuturor cu o rețetă de zacuscă de legume simplă, dar extrem de gustoasă.
Ingredientele pe care trebuie să le folosești
Pentru ca zacusca ta să fie perfectă, tot ce trebuie să faci este să urmezi cu atenție pașii de mai jos. Iată care sunt ingredientele necesare și cum se prepară această rețetă.
Ingrediente:
- 6 vinete mari
- 1 kg de gogoșari
- 2 kg de ardei kapia și ardei gras
- 1 kg de roșii
- 1/2 kg de ceapă
- 125 ml de ulei de măsline
- foi de dafin
- sare și piper
Mod de preparare
Pentru început, se pun la copt legumele pe aragaz, la grătar sau la cuptor, fiecare după cum preferă. După ce sunt gata, ardei și gogoșarii se pun într-un bol, peste care se presară sare și se acoperă cu un capac. Vinetele, în schimb, se decojesc imediat și se lasă la scurs pe un tocător de lemn, pentru aproximativ 1 – 2 ore. Între timp, se trece la curățarea ardeilor și la tăierea acestora în fâșii potrivite.
Citește și: Tocană de legume pentru iarnă, rețetă dietetică. Ingredientul secret care o face delicioasă
După ce aceștia sunt gata, este timpul de tocat ceapa. Gospodinele, de regulă, aleg să o taie peștișori. Când uleiul din oală s-a încins bine, se adaugă ceapa și se lasă puțin, până când devine ușor sticloasă după care se adaugă ardeii. Când totul a început să fiarbă, se adaugă și vinetele.
Este important să se amestece din când în când pentru ca legumele să nu se prindă de fundul cratiței. Se pun trei foi de dafin și se condimentează cu sare si piper, după gust, după care se lasă la fiert la foc mic, aproximativ două ore, până când scade zeama.
Preparatul este gata atunci când la suprafața LUI se formează mici ochiuri de ulei (sau când legumele sunt fierte și ești mulțumit de gustul său).