Ce să pui în tigaie pentru ca peștele să nu mai miroasă în casă. Trucul e foarte util

Ce să pui în tigaie pentru ca peștele să nu mai miroasă în casă. Trucul e foarte util
Ce trebuie să pui în tigaie ca mirosul de pește să nu mai ajungă în casă?

Cu siguranță mulți oameni au evitat să gătească pește acasă din cauza mirosului extrem de puternic. O astfel de mireasmă poate rămâne în bucătărie și pe hol preț de câteva ore bune. De asemenea, mirosul rămâne inclusiv pe unele ustensile pe care le folosești la gătit. Gospodinele pricepute știu că există un truc special care te scapă de asta. Ce trebuie să pui în tigaie când gătești pește pentru ca mirosul să nu ajungă în toată locuința? Trebuie să încerci și tu această metodă! Rezultatul va fi unul deosebit.

Truc pentru mirosul de pește: ce să pui în tigaie să nu mai miroasă în casă?

Peștele este consumat de majoritatea oamenilor, iar cei mai mulți care au eliminat carnea din regimul alimentar se bucură de proprietățile lui. Cu toate astea, el are un miros specific mai ales dacă este prăjit sau tras la tigaie. Cu siguranță mulți bucătari de duminică au evitat să îl mai gătească acasă din acest motiv.

Nu trebuie să îți mai faci griji din această cauză. Există o metodă specială cunoscută de gospodine care le salvează de fiecare dată. Poți să prăjești liniștit carnea albă pe gustul tău chiar dacă peste câteva ore ai oaspeți în vizită. Deschide geamul înainte de prăjire, iar în tigaie pune hârtie de copt.

Adaugă ulei peste și pune bucățile cu puțin spațiu între ele. Experții recomandă să strângi bine hârtia pe marginile tigăii. Cu siguranță o să rămâi uimit de rezultat, mirosul nu va rămâne în casă ore întregi, iar peștele se va face în 5-6 minute. Îndepărtează la final hârtia de copt și poți să savurezi liniștit preparatul tău.

Altă metodă

O altă metodă de mare ajutor este să pui în uleiul încă rece câteva feliuțe de măr sau să storci jumătate de lămâie în grăsimea aleasă. Amestecul de ulei și lămâie va elimina mireasma pe care nu o dorești. Indiferent de ce truc ai alege, nu uita ca după ce prăjești peștele să lași bucățile într-un vas tapetat cu șervețele de bucătărie.

În felul acesta vei scăpa de grăsimea în exces care cu siguranță se va pune pe pește. Unele gospodine adoră să dea carnea albă prin făină, iar cele mai multe prin mălai. Ingredientul din urmă face ca peștele să prindă o crustă fantastică și crocantă, iar în mijloc să rămână moale și cărnos. Acesta se servește cu mujdei de usturoi cu smântână sau roșii pisate și mămăligă.