Ce să pui în salata de vinete pentru un preparat spectaculos. Aşa va fi mai aromată

de: Manolică Anca
01 08. 2023

Salata de vinete este unul dintre preparatele preferate ale românilor, mai ales atunci când aceste legume proaspete abundă în piețe și grădini. Ei bine, află, din rândurile de mai jos, ce să pui în salata de vinete pentru a-i da un gust deosebit. Gospodinele iscusite folosesc mereu acest truc!

Ce să pui în salata de vinete pentru un gust desăvârșit

Vara și toamna, când legumele abundă în grădini și piețe, gospodinele din România prepară fel și fel de bucate delicioase. Printre acestea se află și celebra salată de vinete, nelipsită de pe mese, mai ales în această perioadă.

Așadar, în următoarele rânduri, noi îți vom prezenta o rețetă pentru o astfel de salată, care pe lângă faptul că este extrem de delicioasă, cu arome deosebite, este și foarte ușor de făcut. Dar îți vom dezvălui și un ingredient secret pe care să îl adaugi, pentru un gust și mai bun.

Ingredientul care îi dă un plus de aromă

Indiferent de trucurile la care apelezi, nu vei putea obține rezultatul dorit dacă nu folosești ingrediente de cea mai bună calitate. Așadar, este important ca vinetele pe care le cumperi să aibă coaja cât mai închisă la culoare, să fie ferme la atingere, cu codița verde și care nu au pete sau urme de lovituri.

Însă gospodinele mai au un ingredient secret pe care îl adaugă. Este vorba despre ardeiul kapia, care dă o aromă și mai specială preparatului. Ei bine, pentru această rețetă vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 vinete
  • 1 ardei kapia
  • 1 ceapă albă sau roșie
  • sare
  • 10-15 ml ulei

Mod de preparare

Este important de menționat faptul că, în cazul în care ardeii și vinetele sunt congelate, legumele trebuie scoase din timp la dezghețat și lăsate să se scurgă foarte bine. Pe de altă parte, dacă sunt proaspete, atunci se spală, se sterg și se pun la copt.

Atunci când sunt gata, se decojesc și apoi se lasă la scurs, într-o sită, cel puțin două, trei ore. Se toacă apoi mărunt și se pun într-un vas suficient de mare, presărându-se peste ele cantitatea necesară de sare. La următorul pas se freacă vinetele cu ulei, turnându-l treptat, amestecând bine cu o lingură de lemn.

Se adaugă apoi ardeii tocați, ceapa tocată și se amestecă până când se încorporează bine toate ingredientele. La final, nu mai trebuie decât să dai bolul cu salata de vinete cu ardei copți la frigider pentru aproximativ 2 ore.

Spor în bucătărie și poftă bună!

Citește și: Ce să pui în salata de vinete, ca să o poți mânca la dietă. Secretul nutriționistului Mihaela Bilic. Așa va ieși delicioasă