Ce să pui în salata de vinete, ca să o poți mânca la dietă. Secretul nutriționistului Mihaela Bilic. Așa va ieși delicioasă

de: Ioana Bucur
24 07. 2023

Este un preparat savurat cu plăcere de foarte mulți români, dar care este inamicul celor care vor să dea jos kilogramele în plus. Există însă o cale de a te bucura de gustul inegalabil fără să regreți când te urci pe cântar. Află, din rândurile de mai jos, ce să pui în salata de vinete ca să o poți mânca la dietă. Seretul a fost dezvăluit de mediul nutriționist Mihaela Bilic.

Medicul Mihaela Bilic a dezvăluit ce să pui în salata de vinete, ca să o poți mânca la dietă

Vara este, fără doar și poate, sezonul vinetelor, ingredientul principal al unui preparat savurat de generații întregi de români, în aproape toate colțurile țării.

Din nefericire, oricât de gustoasă ar fi salata de vinete, nu poate fi consumată chiar de toată lumea, nefiind recomandată celor care țin cură de slăbire. Există însă o modalitate de a scăpa de grija cântarului.

Secretul a fost dezvăluit chiar de Mihaela Bilic, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați medici nutriționiști de la noi din țară. Într-un videoclip publicat pe pagina sa de Facebook, specialistul a explicat ce să pui în salata de vinete, ca să o poți mânca și când ești la dietă.

Te-ar putea interesa și: Ce să pui în salata de vinete chiar la final pentru un gust deosebit. Aşa fac cele mai iscusite gospodine

Foto: Pixabay

Cum se prepară

Pentru această rețetă, vei avea nevoie doar de vinete, un gălbenuș de ou și puțin ulei:

„Care este secretul pentru o salată de vinete reușită? Ei bine, sunt mai multe. În primul rând, trebuie să coacem vinetele direct în flacără. Apoi le curățăm și le lăsăm bine la scurs, ca să iasă din ele toată zeama aceea care este iute. Ulterior, le tocăm pe un tocător de lemn, cu un cuțit de ceramică, să nu se oxideze, și…surpriza!

Adăugăm un gălbenuș de ou și puțin ulei (folosesc ulei de floarea soarelui, ca să nu le schimbe gustul), nu mai mult de un tur de castron, pentru că, dragii mei, gustul și calitatea unei salate de vinete vine din frecare. Adică folosim un bol adânc, un linguroiu pe măsură, punem vinetele aici, cu gălbenușul și un pic de ulei și frecăm de la 5 până la 10 minute.

Cu cât frecăm mai mult, cu atât ele o să se umfle ca o spumă, pentru că maioneza se produce în timp ce amestecăm. Deci nu e nevoie de mult ulei, veți obține o salată de vinete dietetică și delicioasă”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic.

Te-ar putea interesa și: Alimentul banal pe care să nu îl pui niciodată în salată. Mihaela Bilic: „Este ridicol”