Ce să pui în marinada pentru carnea de pui pentru un gust desăvârşit. Aşa mai fac doar marii bucătarii

de: Violeta Badea
21 05. 2023

Nu știi ce să mai gătești? Ei bine, cu friptura fragedă de pui nu ai cum să dai niciodată greș. Pentru a ieși perfectă, însă, vei avea nevoie de o marinadă specială. Nu îți face griji, deoarece este foarte simplu să o obții. Iată ce trebuie să adaugi în marinada pentru carnea de pui pentru un gust desăvârşit. Bucătarii iscusiți au dezvăluit secretul!

Trucul pentru o friptură de pui care se topeşte în gură. Aceasta este marinada ideală

Friptura de pui se numără printre preparatele preferate de români. Aceasta este extrem de gustoasă și ușor de preparat. Tot secretul constă, însă, în marinadă. Noi am aflat cum o pregătești pe cea perfectă.

Iată mai jos ingredientele și modul de preparare al celei mai bune marinade. Doar așa friptura ta de pui va ieși fragedă și delicioasă. Toată familia va lăuda preparatul!

Rețetă marinadă cu sos de soia

Ingrediente

  • 70 de ml de ulei de măsline
  • trei linguri de suc de lămâie
  • trei linguri de sos de soia
  • două linguri de oțet balsamic
  • 25 de g de zahăr brun
  • o lingură de sos Worcestershire
  • trei căței de usturoi mărunțiți
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Toate ingredientele enumerate mai sus se pun într-un vas și se amestecă foarte bine. Ulterior, carnea de pui Sse înțeapă din loc în loc cu ajutorul unei furculițe și se pune apoi într-o pungă ziplock mare. Mai departe, deasupra acesteia se toarnă marinada. Se lasă la rece minumum o jumătate de oră, perfect ar fi circa cinci ore.

Citește și Cât timp e bună carnea de pui ţinută în frigider. Detaliul care te poate pune în pericol!

Rețetă marinadă cu iaurt

Ingrediente

  • 200 de g de iaurt grecesc
  • două linguri de ulei de măsline
  • două linguri de suc de lămâie
  • o linguriță de coajă de lămâie
  • trei căței de usturoi mărunțiți
  • o linguriță de ghimbir ras
  • o linguriță de chimion
  • o linguriță de coriandru
  • o linguriță de paprika
  • un sfert de linguriță de ardei iute
  • un sfert de linguriță de scorțișoară pudră
  • o linguriță de sare
  • o linguriță de piper măcinat
  • 40 de g de coriandru proaspăt tocat

Mod de preparare

Și în acest caz, toate ingredientele se amstecă foarte bine. Ulterior, carnea de pui se introduce în marinadă. Atenție însă, deoarece ea trebuie să fie acoperită în totalitate. În final, se introduce la frigider și se lasă peste noapte.

Citește și Ce trebuie să faci cu bucăţile de carne înainte de a le pune la prăjit pentru a nu mai sări uleiul. Trucul bucătarilor e genial!