Ce să pui în limonadă pentru un gust răcoritor. Aşa se face în staţiunile de lux din afară, trebuie să încerci şi tu
Vara este deja aici, temperaturile au urcat destul de mult .. așadar, este timpul să ne răcorim cu un pahar limonadă! Descoperă, în rândurile de mai jos, o rețetă specială care sigur va face deliciul zilelor toride de vară. Ce ingredient special să adaugi pentru o savoare aparte.
Limonada, băutura preferată a tuturor
Nu există nicio altă băutură de vară la fel de bună și răcoritoare ca limonada. Rețeta sa standard, cu suc de lămâie, apă și zahăr, nu s-a schimbat prea mult în ultimii o mie și ceva de ani. De fapt, cea mai veche mențiune despre lămâi datează de acum aproape 8 milioane de ani, în provincia Yunnan din China.
Cu toate acestea, egiptenii din Evul Mediu sunt cei care au făcut primii precursori ai băuturii limonadă pe care o cunoaștem și o iubim astăzi. Această civilizație făcea kashkab, o băutură preparată din frunze de lămâiță (plantă de citrice parfumată și scorțoasă), și din orz fermentat, ruda și piper negru.
După ce comerțul global s-a extins în secolele al XVII-lea și al XVIII-lea, lămâile și zahărul au început să se găsească la scară tot mai largă în întreaga lume și astfel a luat naștere rețeta modernă de limonadă.
Ce să pui în limonadă pentru un gust răcoritor
Nu se poate nega faptul că limonada este băutura verii. Aroma sa dulce-acrișoară, variațiile nesfârșite și calitățile sale răcoritoare fac din ea licoarea perfectă de savurat într-o zi călduroasă, fie că te relaxezi la piscină, fie că îți inviți gașca de prieteni la un grătar.
Rețeta de bază o știm cu toții suc de lămâie, zahăr și apă, cantitățile putând fi ajustate pentru a se potrivi gusturilor fiecăruia în parte. Dar hai să vedem cum poți îmbunătăți această rețetă, pentru a obține o limonadă ca în stațiunile de lux de peste hotare.
Pentru asta, vei avea nevoie de doi castraveți, pe care să îi decojești, după care să îi tai în două și să le scoți semințele. Mai apoi, pune-i într-un blender, adaugă o cană de apă, și mixează bine. Sucul obținut se strecoară apoi printr-o sită fină, după care se pune într-o cană, peste care se adaugă puțin zahăr brun sau sirop de zahăr, 300 ml apă, zeama de la o lămâie și câteva frunze de mentă proaspătă.
Gustul obținut va fi unul desăvârșit!
Citește și: Câte lămâi se pun în limonadă, de fapt. Doar așa va ieși aromată, cu o culoare intensă