Ce să pui în ibric atunci când fierbe apa pentru o cafea mai puţin amară. Secretul care îi dă un gust special
Este băutura preferată a multor români, primul răsfăț al zilei. Dacă vrei să te bucuri de o aromă aparte, merită să încerci un truc ce face furori printre cafegii. Află, din rândurile de mai jos, ce să pui în ibric atunci când fierbe apa pentru o cafea mai puţin amară. Un ingredient secret îi dă un gust special.
Primul răsfăț al zilei
Pentru foarte mulți, este un element ce nu lipsește din viața de zi cu zi, primul răsfăț al zilei, licoarea ce ne ajută să simțim că suntem pregătiți să facem față sarcinilor și care ne dă un plus de energie, în momentele în care avem nevoie de un mic impuls.
Cu toate că nu ducem lipsă de cafenele, iar pe piață sunt scoase la vânzare numeroase aparate ce o prepară în doar câteva secunde, mulți preferă metoda tradițională de pregătire, la ibric, fiind convinși că doar așa se pot bucura pe deplin de o aromă intensă.
Ce gust trebuie să aibă cafeaua, de fapt
Este important de știut faptul că o cafea de bună calitate nu trebuie să fie amară. Băutura obținută, dacă este făcută ca la carte, este puțin acrișoară și dulce, fără să aibă nevoie de zahăr adăugat. Abia după degustare apare acea notă subtilă de amăreala, asemănătoare cu cea a ciocolatei negre.
Există un truc inedit pentru a îndulci mai mult această băutură, fără să îi schimbi gustul și fără să îi crești aportul caloric prin adăugarea zahărului.
Te-ar putea interesa și: Câte calorii are o cafea cu lapte, de fapt. Sigur nu ai știut asta până acum
Ce să pui în ibric atunci când fierbe apa pentru o cafea mai puţin amară
Un barista a dezvăluit ce să pui în ibric atunci când fierbe apa pentru o cafea mai puţin amară. Este vorba despre un ingredient banal, ce nu lipsește din bucătăria niciunui român și care este inclus în aproape toate preparatele: sarea.
Tot ce trebuie să faci este să adaugi un praf de sare în lichid. Când vei gusta, diferența va fi evidentă. Cafeaua va avea un gust special, dulce, va fi mult mai aromată, devenind, cu adevărat, un răsfăț pentru papilele gustative.
Te-ar putea interesa și: A amestecat bicarbonat de sodiu cu două linguri de zaț de cafea și a scăpat de o mare problemă. Trucul pe care orice gospodină trebuie să-l știe