Ce să pui în gemul de prune pentru un gust senzaţional. Cei dragi te vor lăuda, nu au mai mâncat aşa ceva

de: Mariana Olteanu
05 10. 2023

S-a dat startul pregătirilor pentru iarnă! Gospodinele au început să-și umple cămara cu diverse preparate tradiționale. Printre acestea se numără și gemul de prune. Bucătarii au dezvăluit secretul unui gem delicios. Iată ce trebuie să pui în acesta! Cei dragi te vor lăuda.

Rețeta secretă de gem de prune

Gemul de prune este unul dintre cele mai delicioase preparate. Pentru mulți, acest desert are gustul copilărie. Din acest motiv, acesta este nelipsit de pe rafturile cămarei. Pentru realizarea acestuia, vei avea nevoie de:

  • 6 kg de prune
  • 100 g de miez de nucă/ la un kg de prune
  • Sticlă rom Stroh

Primul pas constă în curățarea prunelor de codițe și sâmburi. Când acestea sunt curățate, le puteți pune la cuptor. Dacă optați pentru folosirea aceleiași cantități de prune, puteți opta pentru punerea acestora în două tăvi mari și adânci.

Citește și: Nu mai pune nucă în magiunul de prune. Ingredientul care îi dă un gust şi mai bun, va ieşi foarte aromat

Cum se face gemul de prune?

Ulterior, acestea se vor introduce în cuptorul preîncins. Acestea se vor lăsa la copt timp de o oră la temperatura de 200 de grade. Veți obesrva că după prima oră de la coacere prunele au lăsat foarte multă zeamă.

După ce le scoateți din cuptor, puteți presăra peste acestea zahăr brun. După ce ați pus zahărul, puteți amesteca gemul. Următorul pas constă în distribuirea miezului de nucă peste prune. După ce adăugați miezul de nucă, este indicat să nu amestecați. În așa fel, stratul de nucă se va rumeni. Mai mult , gemul va avea gust de nuci coapte.

Ulterior, puteți băga din nou tăvile cu gem la cuptor timp de 30 de minute. După 30 de minute, puteți amesteca din nou în tăvi și le puteți schimba poziția. Le mai lăsați timp de 30 de minute în cuptor.

Citește și: Gem de prune ca la bunica. Așa îi dai gustul copilăriei, e cea mai bună rețetă

Secretul unui gem delicios

Pentru un gust delicios, bunicile obișnuiau să pună rom în tavă. O bună parte din alcool se va evapora, iar astfel gemul va avea gustul dorit. De asemenea, puteți opta pentru folosirea unei esențe de rom.

Tot ce mai aveți de făcut este să puneți gemul în borcanele sterilizate. De asemenea, le puteți așeza pe o tavă metalică pentru a preveni șocul.

Citește și: Care este diferenţa dintre gem şi magiun, de fapt. Secretele gospodinelor de la ţară, dezvăluite