Ce să pui în gemul de mere pentru a ieși perfect. Ingredientul care le scapă gospodinelor
Toți românii se pregătesc intens pentru sezonul rece. Majoritatea dintre ei adoră să aibă cămara plină cu bunătăți, motiv pentru care pun la borcane diverse produse tradiționale. Printre ele se regăsește și gemul de mere care este iubit mai ales de gospodine pentru că poate fi folosit pe pâine prăjită la micul dejun sau în diferite prăjituri. Ce trebuie să faci pentru a avea un gem perfect? Bucătarii profesioniști știu că este nevoie de un ingredient special. Despre ce este vorba?
Rețetă pentru gem de mere: nu uita de acest ingredient special
Merele sunt vedetele sezonului, iar cele mai multe gospodine profită de ele pentru a face diverse produse tradiționale. Toți românii adoră să aibă în cămara pentru iarnă: murături, zacuscă de legume, zacuscă de pește, dulceață sau gem. De cele mai multe ori produsele dulci nu lipsesc de aici, mai cu seamă că sunt folosite de doamne și în prăjiturile de duminică.
Un weekend relaxant și liniștit nu este de nota 10 fără un desert care să încânte pe toată lumea din familie. Gemul de mere nu este deloc greu de preparat. Bucătarii profesioniști au un ingredient secret pe care îl folosesc pentru o aromă impresionantă.
Mai exact, este vorba despre scorțișoară. Cel mai bine este să adaugi alături de merele alese batoane întregi de scorțișoară. În cazul în care nu ai la îndemână sau nu vrei să cheltui prea mulți bani pe ele, poți să te folosești și de scorțișoară pudră.
- Ingrediente:
-1 baton scorțișoară sau pudră de scorțișoară
-150 grame de zahăr
-două linguri de apă
-zeamă de lămâie
Mod de preparare
Spală și curăță merele, iar mai apoi taie fructele cubulețe cât mai mici sau dă bucățile pe răzătoarea fină. Alege un recipient cu fundul gros pentru fierbere și adaugă apa peste merele pregătite. Pune zahărul și câteva picături de zeamă de lămâie, iar mai apoi amestecă până se topește zahărul.
Adaugă merele tocate și lasă focul la mediu până când compoziția ajunge la un punct înalt de fierbere. Amestecă în mere preț de o oră până ce scade sucul lăsat de mere. Lasă toată compoziția să se răcească și adaugă gemul în borcane. Este util să depozitezi borcanele într-un loc rece precum cămară sau beci.
Nu este indicat să desfaci borcanele cel puțin două săptămâni. Bucătarii profesioniști lasă în borcane și câte o bucățică din batonul de scorțișoară pentru o aromă mai intensă. Poți să folosești gemul și la prăjituri cu blat pufos.