Ce să pui în frișcă să se întărească. Ingredientul secret al bucătarilor

de: Sabina Anastasia
04 08. 2023

Și ție îți place să prepari prăjituri și torturi? Playtech Știri îți prezintă ingredientul secret pe care trebuie să-l adaugi în frișcă, pentru a ieși exact ca în rafturile cofetăriilor. Dacă vei proceda astfel, va fi perfectă. Nu trebuie să depui deloc eforturi pentru a te bucura de un rezultat ca în cărțile de bucate.

Cum întărești frișca pentru deserturi

Tuturor ne place dulcele, mai mult sau mai puțin. Ocazional, gospodinele pun pe mese tot felul de bunătăți, printre care se numără și deserturile savuroase, cu multă frișcă și gust aromat. Și ție îți place să prepari prăjituri sau torturi în bucătărie? Dacă răspunsul este afirmativ, ai ajuns la locul potrivit.

Frișca poate fi cumpărată direct din magazin sau o poți prepara acasă, în bucătărie la tine. Multe românce preferă a doua variantă, preparatul având un gust mai bun. Una dintre cele mai comune probleme semnalate în acest sens are de-a face însă cu textura sa.

Playtech Știri îți explică cum prepari frișca perfectă. Dacă vrei ca frișca să fie suficient de tare, ai nevoie să folosești un ingredient esențial. Totul se rezumă la câtă grăsime are smântâna pe care o bați pentru a obține frișcă. Aceasta trebuie să fie între 30 și 35%.

Există și o altă metodă de a întări frișca preparată acasă: poți folosi un întăritor, de exemplu gelatina. La fiecare 200 grame de frișcă trebuie să folosești o linguriță de gelatină, pentru a obține rezultatul perfect.

Gelatina trebuie preparată separat, înainte de a o adăuga în frișcă. Trebuie să o înmoi în două linguri de apă și să o lași 10 minute să se umfle. Este esențial să o încălzești la flacără mică, pe aragaz, mestecând continuu, până când se dizolvă. Atenție, însă! Gelatina trebuie doar încălzită, nu are voie să fiarbă.

Cum să prepari rapid frișca perfectă

Ingrediente:

  • 500 grame smântână pentru frișcă (cu 30-35% grăsime);
  • 50 grame zahăr pudră;
  • 1 plic zahăr vanilat;
  • 1 plic gelatină;
  • esență de vanilie/rom/portocală (în funcție de preferințe).

Mod de preparare:

  1. Se pune smântâna pentru frișcă la frigider și se lasă la rece peste noapte.
  2. Se spală și se pune bolul în care vrei să prepari frișca la frigider și se lasă peste noapte.
  3. Se pune smântâna în bolul pentru gătit și se bate.
  4. Se adaugă, treptat, zahărul pudră și se bate smântâna în continuare (nu mai mult de 4 minute).
  5. Se adaugă, treptat, zahărul vanilat și se bate în continuare smântâna (nu mai mult de 1 minut).
  6. Se pregătește gelatina (dacă smântâna nu are grăsimea menționată) astfel: se înmoaie cantitatea de gelatină potrivită în apă rece (1 linguriță de gelatină se înmoaie în 2 linguri de apă rece) și se lasă aproximativ 10 minute la stat, până se umflă; se pune gelatina pe foc, la flacără mică, până se încălzește; se mestecă încontinuu până se dizolvă complet; se lasă la răcit.
  7. Se adaugă gelatina în smântâna pentru frișcă, după ce cea dintâi s-a răcit, alături de esența preferată, și se mai mixează pentru 2 minute.

Frișca pentru prăjituri sau torturi este gata. Dacă nu o folosești imediat, pune-o la frigider, la temperaturi scăzute, și utilizeaz-o oricând ai nevoie. Iese perfectă! Toate deserturile tale vor arăta impecabil. O poți folosi inclusiv pe post de ingredient pentru prepararea a diverse creme.