Ce să pui în cafea pentru un gust special. Aşa nu va mai fi atât de amară

de: Mariana Olteanu
07 08. 2023

Nicio dimineață nu poate începe fără cafea. Foarte mulți oameni s-au plictisit de aroma clasică și vor să-i ofere un gust special. Există un condiment care vă poate ajuta să-i oferiți o aromă specială cafelei. Toți românii îl au în casă. Află, din rândurile de mai jos, despre ce aliment este vorba.

Cafeaua cu sare

Printre ingredientele care pot oferi un gust special cafelei se numără și sarea. La prima vedere, poate părea un lucru ciudat, însă nu este așa. Sarea poate echilibra aciditatea din cafea. Mai mult, ionii de sodiu vor sporii aroma.

Din acest motiv, foarte mulți înlocuiesc sarea cu cafeaua. Pe lângă gustul bun, nu vă veți mai face griji nici în privința kilogramelor în plus. În Turcia există o întreagă tradiție vis-a-vis de cafeaua cu sarea. Se spune că, în momentul în care nu placi un băiat poți pune sare în cafeaua pe care i-o servești. Turcii consideră că acest obicei este un mod delicat de a refuza o cerere în căsătorie.

Te-ar putea interesa și: Care este mai dăunător: ceaiul sau cafeaua? Mulți români nu știu. Răspunsul nutriționiștilor

Sfaturi și recomandări

Chiar dacă poate părea simplu de preparat, e necesar să respectați o serie de sfaturi și de recomandări. Pentru o cafea cu un gust incredibil, este necesar să luați o cafea cât mai fin măcinată. Astfel, în momentul în care veți adăuga sare, gustul și mirosul nu va fi afectat.

În plus, boabele de cafea ar trebui să fie de bună calitate. În caz contrar, nici aditivii nu o vor ajuta. În momentul în care serviți cafeaua cu sare e necesar să aveți lângă voi un pahar cu apă plată.

Te-ar putea interesa și: Ingredientul pentru cea mai bună cafea. Aşa o bei doar la cafenele

Mod de preparare

Pentru prepararea acestei cafele, vei avea nevoie de:

  • un pahar cu apă (aproximativ 150-180 mililitri);
  • cafea măcinată – 1,5 lingurițe sunt suficiente;
  • un praf de sare;
  • zahăr – o jumătate de lingură este suficientă.

Te-ar putea interesa și: Pune boabe de cafea în șifonier și scapi de o mare problemă. Trucul femeilor iscusite

Tot ce trebuie să faci este să torni cafeaua cu condimentele într-un ibric. Peste acestea se pună apă. Compoziția se lasă la fiert timp de mai multe minute. Cafeaua va fi gata în momentul în care spuma ajunge pe marginea ibricului. Cafeaua obținută se toarnă într-o cană și se servește.