Ce să pui în apa în care fierbe fasolea pentru ca boabele să rămână întregi. Aşa vei avea o mâncare aspectuoasă
Vrei să gătești fasole? Playtech Știri îți prezintă câteva secrete ale unui preparat perfect. Cum trebuie să procedezi pentru a te bucura de un rezultat final ca în cărțile de bucate. Ingredientul pe care să-l adaugi în apa cu fasole, pentru ca boabele să rămână întregi, dar să fie și moi.
Secretele mâncărurilor gătite cu fasole
Fasolea reprezintă un aliment extrem de versatil, indiferent de soiul din care face parte. Cea albă are caltăți unice, putând fi folosită pentru prepararea a diverse feluri de mâncare. Cea de dimensiuni mici este mai bogată în amidon, motiv pentru care este perfectă pentru preparatele la cuptor.
Gospodinele românce folosesc, de obicei, fasole albă. Produsul are aromă delicată, nu este nici prea mare, dar nici prea mic ca mărime. În articolul de astăzi vom vorbi despre câteva dintre caracteristicile pentru pregătirea fasolei, folosirea ei în mâncăruri și alte secrete bine de știut de bucătărese.
Te-ar putea interesa și: De câte ori se schimbă apa la fasolea fiartă, de fapt. Aşa va avea un gust bun
Cum faci ca boabele să rămână întregi
Un prim detaliu important când vine vorba despre prepararea fasolei are legătură cu pregătirea ei. În mod tradițional, fasolea se înmoaie rapid sau peste noapte, folosind o cantitate de apă dublă față de cea a alimentului. Apoi, se pune la fiert, se reduce focul și se lasă la gătit, de obicei, timp de 90 de minute.
În funcție de starea boabelor, apa se poate schimba de până la trei ori. În ultima apă, pentru a boabele de fasole să rămână întregi și să fiarbă uniform, se adaugă un cartof curățat. Acesta este un alt secret important pe care gospodinele ar trebui să-l cunoască, pentru a prepara fasole moale și întreagă.
Cum să sporești aroma preparatului
Indiferent de mâncarea cu fasole pe care vrei să o prepari, există unele trucuri comune pe care le poți pune în aplicare pentru a obține un rezultat savuros. Înainte de a adăuga legume în preparat, călește-le într-o tigaie separată, împreună cu ceapa sau usturoiul.
Pentru a adăuga un plus de culoare și aromă preparatului, adaugă morcov tăiat cubulețe în tigaia cu legume călite cu ceapă sau usturoi (sau ambele). La final, adaugă în mâncare coriandru. Va schimba complet gustul preparatului, sporind aroma de fasole.
Te-ar putea interesa și: Cât se ține fasolea în frigider înainte de a o pune la fiert. Puține gospodine știu acest truc
Cât rezistă o mâncare de fasole la frigider
Dacă mai rămâi cu mâncare de fasole, după ce ai servit-o la masă, pune-o la frigider. Preparatele pe bază de fasole rezistă la rece până la patru zile. Nu se reccomandă congelarea lui.
Mâncărurile cu fasole se reîncălzesc în cratiță, la foc mic. Alternativ, poți încălzi mâncarea în cuptorul cu microunde, amestecând la fiecare 30 de secunde.