Ce să pui în aluatul de clătite ca să nu se lipească de tigaie. Secretul de aur al gospodinelor
Clătitele au fost dintotdeauna unul dintre deserturile preferate de către cei mici și cei mari. Sunt gustoase, ușor de făcut și pot fi consumate cu diverse sortimente, de la ciocolată și fistic la tot felul de gemuri. Secretul celor mai bune clătite. Ce ingredient secret se pune în aluat, ca să nu se lipească de tigaie.
Ingredientul secret care se pune în aluatul de clătite
Atunci când ai poftă de ceva dulce și nu vrei să te deplasezi până la magazin, cel mai ușor desert de făcut este pregătirea unor clătite clasice românești. Necesită doar câteva ingrediente de bază, care se pot găsi în orice bucătărie sau cămară.
Fie că preferă să le savureze cu sirop de ciocolată, cu gem sau dulceață de afine, vișine sau căpșuni, clătitele sunt ideale pentru serile în care ai musafiri în vizită și vrei să le faci o surpriză celor dragi sau ți-ai pregătit un film pe care abia așteptai să-l vezi de ceva timp și la care, binențeles, simți nevoia să ronțăi ceva bun.
Oricât de ușor ar fi să prepari clătite, cu toții ne confruntăm cu aceeași problemă atunci când punem coca în tigaie. Aluatul se lipește de fundul tigăii atunci când omitem să adăugăm un ingredient extrem de important în compoziție. Secretul este să folosești făina potrivită pentru a face aluatul de clătite.
Cum se mențin clătitele pufoase pentru mai mult timp
Cantitatea de făină pe care o „înghite” compoziția pentru clătite este esențială, deoarece cu cât aluatul va fi mai apos, cu atât clătitele se vor lipi mai mult de tigaie și se vor strica. Gospodinele recomandă să folosim făină specială pentru prăjituri și deserturi, care conține o anumită concentrație de gluten.
Un alt sfat este să nu exagerăm cantitatea de zahăr pe care o punem în coca pentru clătite. Pe de altă parte este important să adăugăm un strop de ulei pentru ca aluatul să nu se lipească de tigaie.
Un alt truc genial se referă la cum putem menține clătitele pufoase pentru o perioadă mai îndelungată de timp. Pentru ca desertul tău să fie la fel de gustos și a doua zi, trebuie să ai grijă câte ouă folosești pentru aluat. Gospodinele spun că două ouă sunt suficiente la 100 de grame de făină, pentru a obține clătite moi și pufoase.
De asemenea, laptele și untul cu multă grăsime sunt recomandate pentru rețeta de clătite clasice. Prăjește clătitele la foc mic și nu pentru o perioadă lungă timp. În caz contrar, desertul tău se va arde.